У Хмельницькому працює компанія з іранським капіталом. Що про неї відомо

У Хмельницькому працює компанія з іранським капіталом. Що про неї відомо
Зображення - YouControl
  • В Україні продовжує працювати бізнес країн, які підтримують росію й надають їй зброю.
  • Зокрема - в Хмельницькому та області.
  • Що відомо про такі компанії?

У жовтні росія почала атакувати Україну дронами-камікадзе “Shahed 136”. Саме цими безпілотниками терористи б'ють по об’єктах енергетики, через що й виникають проблеми з електропостачанням. 

Дрони-камікадзе країні-агресору постачає Іран. Тож МЗС України заявило про розірвання дипломатичних відносин з іранцями. Крім того, іранського посла позбавили акредитації в Україні. 

Відео дня

За даними видання The Washington Post, окрім дронів-камікадзе Іран також погодився надавати Росії балістичні ракети, дальністю 300 та 700 кілометрів. 

Допоки іранські дрони запускають по мирних містах, в Україні продовжують працювати компанії з іранським капіталом. Мова йде про ті, в яких серед засновників або кінцевих бенефіціарів є громадяни Ірану або ж закордонні підприємства з іранською пропискою. Дослідивши це, аналітики YouControl виявили 863 таких компаній, які не перебувають в процесі припинення. 

Згідно з даними за 2020 рік, які минулоріч розкрила Державна фіскальна служба, ці компанії згенерували 351,8 мільйона гривень чистого доходу від реалізації продукції. При цьому, контролюючи 431,4 мільйона гривень активів балансу та зареєструвавши сумарний статутний капітал у розмірі 398,7 мільйона гривень.

Компанія з іранським капіталом у Хмельницькому

Як зазначалося вище, одна з компаній з іранським капіталом працює в Хмельницькому. Інформацію про це журналістці vsim.ua у відповідь на запит надали аналітики YouControl. 

Мова йде про ТОВ “Зейтан”. Компанія зареєстрована у 2013 році. Основним видом її діяльності є оптова торгівля хімічними продуктами. Серед інших:

Компанія зареєстрована на вулиці Романа Шухевича, 13. Розмір статутного капіталу становить 4 794 гривні. Уповноваженою особою є Прокопюк Наталія Іванівна. З цією особою пов'язаний ФОП, що не перебуває в процесі припинення. При цьому основним видом діяльності вказано - робота туристичних агентств.

Прокопюк Наталія Іванівна є однією із засновників компанії “Зейтан”. Іншими двома - є громадяни Ірану. А саме - Могіміан Боруджені Мохаммадтагі та Ахмадіаттар Аліреза. Обидва зареєстровані в столиці Ірану - Тегерані. Розміри їхнього внеску до статутного фонду компанії становлять - 1 629,96 та 1 582,02 гривень. 

У 2015 році ТОВ “Зейтан” фігурувала в адміністративній судовій справі. Позов на компанію подала Державна податкова інспекція у Хмельницькому Головного управління ДФС у Хмельницькій області. Стосувався він того, що понад рік не подавався податковий звіт. Тож суд просили задовольнити позов щодо припинення юридичної особи ТОВ “Зейтан”. Тоді його задовольнили. 

Інформація щодо фінансових показників, скорингу й кредитного ліміту в YouControl відсутня.

Крім того, в Хмельницькій області зареєстрована ще одна діюча компанія, що пов’язана із країною-союзницею росії. Йдеться про ТОВ "ФОРНАЮ КОМПАНІ". Компанія зареєстрована у 2012 році, в Шепетівці. 

Основним видом діяльності є виробництво дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Розмір статутного капіталу становить 7 329 185 гривень. Одним із засновників є два громадяни Куби - Барріос Велос Роберт та Фонсека Замора Алексіс. Іншими засновниками є двоє іспанців та українець.

Чим займається іранський бізнес в Україні й де його найбільше

Згідно із дослідженням аналітиків, 661 іранська компанія сконцентрована в столиці України – Києві. На другому місці – Харківська область, на третьому – Одеська. Замикають першу п’ятірку регіонів за присутністю іранського бізнесу - Київська та Дніпропетровська області. У західній частині України таких компаній зареєстровано найменше. 

Станом на жовтень цього року, галузева структура іранського бізнесу в Україні найбільше зосереджена на таких видах діяльності:

Високу питому вагу мають оптові торговці овочами і фруктами, туристичні та дизайнерські агентства, а також оптові торговці зерном, будматеріалами та паливом.

Читайте також: За що ми платимо. Аналізуємо тарифи на тепло та гарячу воду

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Маріна Фурман

    Нехай  їх Бог накаже, горіти  їм в аду.
  • Педосюк Тетяна

    Комедія....
  • Іра Олійник

    Не зрозуміла,???
    ,,Wass ist dast????нічого собі от так?
  • Любов Школьняк

    Влада за чим дивиться

keyboard_arrow_up