За що ми платимо. Аналізуємо тарифи на тепло та гарячу воду

За що ми платимо. Аналізуємо тарифи на тепло та гарячу воду
Ілюстративне фото
  • На поточний опалювальний період тарифи залишили незмінними.

  • Але вони точно зростуть згодом.

  • За що саме платять хмельничани?

Тиждень тому, 3 листопада, у Хмельницькому розпочався опалювальний сезон. Це означає збільшення витрат містян на комунальні послуги. Попри те, що через війну собівартість послуги з опалення зросла, цього опалювального сезону ціни залишаться попередніми.

Раніше мешканців Південно-Західного мікрорайону та Гречан обслуговували «Південно-Західні тепломережі», а решту — «Хмельницьктеплокомуненерго». Наразі виробничі потужності «тепломереж» передані «Хмельницьктеплокомуненерго», а саме підприємство планують ліквідувати. Зараз послуги з теплопостачання у всьому місті надає «Хмельницьктеплокомуненерго».

Скільки коштують опалення та гаряча вода зараз

Станом на сьогодні, 10 листопада, і протягом шестимісячного терміну після закінчення воєнного стану для населення діють такі тарифи:

Відео дня

Тарифи, які діятимуть за шість місяців після закінчення воєнного стану:

Така інформація розміщена на сайті «Хмельницьктеплокомуненерго».

З чого складаються тарифи

Чинні тарифи встановлені рішенням Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг. Відповідно, складові тарифів є у її рішенні.

Складові тарифу на тепло (на одну гігакалорію):

РАЗОМ — 1480,92

Складові тарифу на гарячу воду (на один кубометр):

РАЗОМ — 87,59

Скільки хмельничани заборгували за опалення та гарячу воду

Борг населення перед «Хмельницьктеплокомуненеро» за спожиті послуги складає 109,4 мільйона гривень, в тому числі:

Це дані станом на 1 жовтня цього року, надані планово-фінансовим відділом департаменту інфраструктури Хмельницького у відповідь на запит журналіста vsim.ua.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Max Forosov

    Тут по теперешнім тарифам нема чим платити, а вони ще піднімати збираються. Ганьба. Такі борги, то треба задуматися. Ще за часів Януковича боргів майже ні в кого не було. Коли були нормальні тарифи я завжди платив, останній рік платив скільки міг, бо я не можу всі свої гроші за комуналку віддавати. А за час війни я взагалі не плачу, бо втратив роботу через війну. Це вже треба щоб держава брала в свої руки всю цю комуналку. Бо допустили до такого можна сказати стратегічного об'єкта бізнесменів які самі визначають ціни, самі видумують різні платіжки (то за доставку, то за обслуговування лічильника) крім теплоносія. Треба забрати комуналку в державну власність і зробити такі ціни щоб кожен зміг заплатити, тоді й боргів не буде. Бо це вже якісь сеньори Помідори (як в Чіполіно), а не комунальщики.
  • Саша Антонов

    Зо таке абонплата?Та кому ці гроші йдуть на рахунок?!
  • Pavel Kondrashov

    За таких боргів теплокоьуненерго процвітае і це не насторожує??? А абонплата чомусь прихована? А може настав час ставити котли в квартирах, а цих ненаситних гнати. Хай шукають собі роботу, як усі.
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up