У Хмельницькому шукають, хто ремонтуватиме будинки на Херсонщині за 77,7 мільйона

У Хмельницькому шукають, хто ремонтуватиме будинки на Херсонщині за 77,7 мільйона
  • Область опікується відновленням будинків у селищі Високопілля, які зруйновані війною.

  • Планують відремонтувати 246 помешкань.

У липні цього року ми розповідали вам про те, що Хмельницька область працюватиме над відновленням селища Високопілля на Херсонщині. Цей населений пункт розташований на півночі регіону поблизу адмінкордону з Дніпропетровською областю.

Протягом майже шести місяців Високопілля перебувало у російській окупації — від березня до вересня 2022 року. Внаслідок бойових дій селище було зруйноване на 80% — пошкоджені житлові будинки, бюджетні установи, споруди житлово-комунального господарства, мережі водопостачання та водовідведення.

Вартість відновлення тільки житла оцінювали приблизно у 120 мільйонів гривень. Про це повідомляли у Хмельницькій обласній військовій адміністрації. Джерелами фінансування визначили кошти бюджетів — державного, обласного та місцевих — а також гроші благодійників. Тоді ж улітку й розпочали виділяти гроші та проводити ремонти.

Відео дня

Тепер же державне підприємство «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» шукає фірми-підрядники, які відновлять 19 житлових будинків у Високопіллі. Відповідні закупівлі оголосили через систему «Prozorro». Директор установи Андрій Колеснік у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що коштом місцевих бюджетів оплатили виготовлення проєктів ремонтних робіт. У системі «Prozorro» вказано, що це обійшлося у майже 1,5 мільйона гривень разом з відшкодуванням вартості будівельної експертизи.

За словами Андрія Колесника, на самі ремонти грошей поки не виділили і не відомо, з якого джерела їх оплачуватимуть. З системи «Prozorro» дізнаємося, що вартість робіт за 19 об’єктами складає майже 77,7 мільйона гривень. У всіх випадках ідеться про капітальний ремонт з утепленням. Планується відновити дванадцять 16-квартирних будинків, шість 8-квартирних та один 6-квартирний, тобто загалом 246 квартир.

Вартість за кожним об’єктом коливається від майже 2,2 мільйона до майже 6,3 мільйона гривень. Закупівлі оголошували за кожним об’єктом окремо, тому фірм-підрядників, які проводитимуть ремонти, може бути від 1 до 19. Під час торгів вартість може знизитися. Терміном виконання вказаний кінець грудня цього року.

Нагадаємо, що у липні Хмельницька міськрада ухвалила програму, якою передбачене відновлення громад, які постраждали від війни. Документ розрахований на 2023-2027 роки. Загальна вартість реалізації складає 31 мільйон гривень, в тому числі цього року — 5 мільйонів. Станом на початок серпня витратили 3 мільйони гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Богдаша Прокопишина

    Відшукайте з них хто невоює і на розбори тих будівель хай там гріються поки наші мерзнуть .Синів воєнкомів в першу чергу.і буде справедливо...
  • Oksana Stahova

    А що там вже не обстрілюють?!  Сьогодні відремонтували, а завтра прилетіло..

    ЧитачЧитачів reply Oksana Stahova

    А вони про це знають? Ви не бачите, що в Хмельницькому війна давно закінчилась. Кожен день ярмарки, фестивалі, концерти, розваги, шоу, гаївки-хороводи...

keyboard_arrow_up