Хто будуватиме шкільні укриття у Хмельницькому за 91,5 мільйона

Хто будуватиме шкільні укриття у Хмельницькому за 91,5 мільйона
Ілюстративне фото
  • Нові сховища мають з’явитися у школах в Раковому, Ружичній та Лезневому.

  • Дізнавайтеся, якими вони будуть та хто їх будуватиме.

У трьох школах Хмельницького мають з’явитися укриття для дітей та працівників. На них мають витратити майже 91,5 мільйона гривень. Наразі вже визначили фірми-підрядники, які виконають роботи. З двома з них уклали договори, а з третьою готуються це зробити. Така інформація опублікована у системі електронних закупівель «Prozorro». У всіх випадках передбачається будівництво нових укриттів «з нуля».

Укриття для школи №12 у Раковому

Сховище буде обладнане електрикою, водопостачанням, каналізацією, вентиляцією, опаленням, пожежною сигналізацією та Інтернетом. Передбачається встановлення генератора, обладнання санвузла, зокрема душових кабін та туалетів, та посту медсестри. В укритті будуть 38 двоярусних ліжок, 399 стільців, меблі та електрочайники. Більше про технічні деталі проєкту можна дізнатися з окремого матеріалу.

Вартість укриття складатиме майже 38,6 мільйона гривень. Договір підряду уклали з ТОВ «Інженерно-будівельна компанія „Гайвей“». Ще у майже 1,4 мільйона гривень обійшлися супутні послуги — інженерно-геодезичні вишукування, виготовлення проєкту, його експертиза, виготовлення технічних умов приєднання до водопроводу й каналізації та технічний нагляд. Згідно з умовами тендеру, компанія має збудувати укриття до кінця лютого наступного року.

Відео дня

ТОВ «Інженерно-будівельна компанія „Гайвей“» зареєстрована у селі Лісоводи Городоцької громади у березні 2017 року. Її основним видом діяльності є будівництво доріг і автострад, а серед інших також є ті, що пов’язані зі зведенням будівель та ремонтом. Керівник, засновник та власник фірми — Давид Арутюнян. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Укриття для школи №19 у Ружичній

Сховище матиме, як і описане вище, такі комунікації: електропостачання, водопостачання, каналізація, вентиляція, опалення, пожежна сигналізація та Інтернет. В укритті будуть генератор, санвузол, зокрема душові кабіни та туалети, та пост медсестри. Підрядник має обладнати приміщення 21 двоярусним ліжком, 305 стільцями, меблями та електрочайниками. Більше про технічні деталі проєкту можна дізнатися з окремого матеріалу.

Будівництво укриття обійдеться у майже 25,4 мільйона гривень. Цим займатиметься приватна фірма «Діта», з якою вже уклали договір. Ще майже 1,2 мільйона гривень коштують супутні послуги — інженерно-геодезичні вишукування, виготовлення проєкту, його експертиза, виготовлення технічних умов приєднання до водопроводу й каналізації, технічний і авторський нагляди. Будівництво сховища має бути завершене до кінця цього року.

Приватною фірмою «Діта» зареєстрована у Хмельницькому в квітні 1995 року. Її основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель. Керівником компанії є Артем Мацьков, власником та засновником — колишній депутат Хмельницької міськради Михайло Кіперман.

Укриття для школи №13 у Лезневому

Сховище буде обладнане електрикою, водопостачанням, каналізацією, вентиляцією, опаленням, пожежною сигналізацією, Інтернетом та проводовим телефоном. В укритті будуть трансформаторна підстанція, санвузол, зокрема душові кабіни та туалети, медпункт та мінікухня з холодильником, мікрохвильовкою й електрочайником. Спальні місця будуть обладнані у вигляді нар. Підрядник має забезпечити сховище меблями, зокрема, стільцями, лавками та шафами. Про це йдеться у технічному завданні до закупівлі.

Вартість будівництва складатиме майже 23,7 мільйона гривень. Угоду готуються укласти з ТОВ «БК ВТМ». Майже 1,3 мільйона коштують також супутні послуги —  інженерно-геодезичні вишукування, виготовлення проєкту, його експертиза, виготовлення технічних умов приєднання до водопроводу й каналізації та приєднання до електромереж. Підрядник повинен закінчити будівництво до кінця березня наступного року.

ТОВ «БК ВТМ» зареєстроване у Хмельницькому в травні 2017 року. Його основним видом діяльності є будівництво житлових і нежитлових будівель. Керівник, засновник та власник підприємства — Тетяна Майор.

Асфальтування територій закладів освіти

Також у Хмельницькому запланували заасфальтувати території п'яти закладів освіти. Це ліцей №4 (раніше НВК №4), СЗОШ №18, СЗОШ №19, СЗОШ №29 та Палац творчості. Загалом на ремонти готові витратити майже 9 мільйонів гривень з податками. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Фірми-підрядники будуть визначені протягом 31 серпня — 4 вересня.

Ліцей №4 (раніше НВК №4), вул. Перемоги, 9

Вартість робіт за цим об’єктом складає трохи більше, як 2,5 мільйона гривень. Згідно з умовами закупівлі, ремонт потрібно зробити до кінця грудня цього року. Технічне завдання складається з таких процесів:

СЗОШ №18, вул. Петлюри, 12

Роботи для цього закладу освіти оцінили у трохи більше, як 2,8 мільйона гривень. Вони мають бути завершені до кінця грудня цього року. Технічне завдання передбачає виконання таких робіт:

СЗОШ №19, вул. Кам'янецька, 164

  • знімання старого асфальтобетонного покриття
  • розбирання поребриків
  • вирівнювання щебеневої основи з додавання нового матеріалу
  • улаштування підстильних та вирівнювальних шарів покриття
  • улаштування нового асфальтобетонного покриття
  • встановлення бортових каменів

СЗОШ №29, вул. Вокзальна, 16

Попередньо роботи обійдуться у майже 974 тисячі гривень. Вони мають бути виконані до початку листопада цього року. Технічне завдання за цим об’єктом передбачає виконання таких робіт:

Палац творчості, вул. Свободи, 2/1

Вартість цього ремонту оцінили у майже 1,7 мільйона гривень. Підрядник має виконати його до кінця грудня цього року. Згідно з технічним завданням, передбачається виконання таких робіт:

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Stepan Tanasiychuk

    Як ж збла ця русня… Замість того щоб будувати школи і садочки, ми маємо тепер будувати укриття (
  • Чуш Малий

    3,2,1 - де коменти про те, що це не на часі?

    Furmanchuk Vasyl reply Чуш Малий

    Чуш Малий "для чого про це писати" - все рівно буде більше

    ЧитачЧитачів reply Чуш Малий

  • ЧитачЧитачів

    Занадто малі суми - ось чому немає Лабазюків.

keyboard_arrow_up