У Хмельницькому витратили більше 100 мільйонів на підтримку військових

У Хмельницькому витратили більше 100 мільйонів на підтримку військових
Фото ілюстративне
  • Таку суму виділили з міського бюджету у 2022 році. 

  • А на 2023 рік вже передбачили більше 63 мільйонів. 

Хмельниччина активно допомагає та підтримує захисників і переселенців під час війни. В місті працюють штаби допомоги, щотижня збираються волонтерські пакунки, хмельничани фінансово долучаються до майбутньої перемоги над російськими окупантами. 

З міського бюджету впродовж минулого року також виділяли кошти на підтримку Збройних Сил та відвозили допомогу бійцям на передову. 

Мер Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що в 2022 році з казни міста витратили більше 100 мільйонів гривень на підтримку наших військових, силовиків, тероборони. Кошти виділяли з різних міських програм. За них купували автівки, засоби технічного оснащення, одяг та необхідні захисникам речі. 

Відео дня

Але війна, на жаль, триває. Тож фінансування військових продовжили і в 2023 році. 

— У 2023 році Програма національного спротиву та підтримка військових частин і силовиків знову в пріоритеті. Передбачили вже понад 63 мільйони гривень. Дякую платникам податків і всім, хто нам допомагає, — додав Симчишин. 

Так, днями вже почали доставляти бійцям найнеобхідніші речі після зброї. Наразі надіслали: 2000 комплектів термобілизни, 600 бушлатів, 600 пар берців та 600 шапок.

Нагадаємо, також в Хмельницькому діє волонтерська пошта. Волонтери доставляють посилки бійцям у 7 областей України. Передати можна все, крім алкоголю та заборонених речовин. Цієї п’ятниці якраз вирушає черговий вантаж. Більше про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up