На Хмельниччину релокували 60 підприємств від початку війни

На Хмельниччину релокували 60 підприємств від початку війни
Фото ілюстративне
  • Вони переїхали зі сходу та півночі країни. 

  • Найбільше підприємств розмістилися в обласному центрі, Кам’янці та Шепетівці. 

З 24 лютого до Хмельницької області перебралося 60 підприємств, які втекли від війни з інших областей. Вони перемістили свої виробничі потужності та продовжують розвивати тут бізнес. Про це повідомив очільник області Сергій Гамалій. 

Найбільше підприємств переїхало до 3-х міст: 

  • Відео дня
    /li>

Вони релокувалися з Харкова, Києва, Запоріжжя, Дніпра, Краматорська та інших міст Донецької й Луганської області. На сьогодні 76% з них вже розпочали роботу на новому місці.

Нагадаємо, у Хмельницькому власники релокованого бізнесу можуть отримати до 30 тисяч євро фінансової допомоги. Ці кошти для бізнесу надає Європейський банк реконструкції та розвитку, аби компенсувати втрати. Допомогу видають лише малому та середньому бізнесу з кількістю найманих працівників до 500 осіб та з річним обігом до 500 мільйонів євро. 

На що можна використати гроші та як подати заявку

Податись на конкурс можна до 31 січня 2023 року. Для отримання коштів необхідно заповнити аплікаційну форму на платформі Гурт. Обов’язково потрібно вказати причину релокації. 

Відшкодовують витрати на релокацію бізнесу до 30 000 євро на одну компанію.

Відшкодування покривають витрати "заднім числом" на:

До слова, грант від ЄБРР поширюється на всі міста, які прийняли до себе релокований бізнес. У рамках проекту фіндопомогу отримають 80 українських компаній. Більше — на відео від “Місто”:

До слова, у телеграм-каналі UA War Inphograhics висвітлили мапу. На ній зображено результати опитування підприємців в якій області найбільш небезпечно займатись бізнесом через російський ракетний терор. Результати опитування такі:

Водночас звертають увагу, що це лише суб'єктивна думка підприємців. Вона не обов'язково відображає реальну ситуацію. Ця карта показує, як ситуацію сприймають.  

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Romeo Gasilio

    Млять, це із за них у нас  з'явився дефіцит електроенергії 💁🏻‍♂️

keyboard_arrow_up