У Хмельницькому за 64,8 мільйона продають відділення колишнього російського банку

У Хмельницькому за 64,8 мільйона продають відділення колишнього російського банку
  • Після початку російського вторгнення банк націоналізували.

  • Зараз держава хоче продати відділення разом з майном.

У Хмельницькому виставили на продаж майно колишнього російського банку «Промінвестбанк». Йдеться про приміщення на Героїв Майдану, 13, площею понад сім тисяч квадратних метрів. Крім того, разом з ним продають гаражі, розташовані там же, та основні засоби у кількості 447 одиниць. Під останніми маються на увазі техніка та меблі. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro. Продажі».

Стартова вартість майна складає майже 64,8 мільйона гривень. Переможця торгів визначатимуть на аукціоні. Для перемоги потрібно буде запропонувати найвищу ціну за майно. Подавати пропозиції можна до 6 вересня, торги відбудуться 7 вересня.

«Промінвестбанк» був заснований в Україні 1992 року. Протягом наступних років розвивався, збільшував капіталізацію, кількість клієнтів, обсяги вкладів та кредитування. Почав випускати банківські картки, відкривав відділення. Так тривало до середини 2008 року. Тоді вкладники почали забирати гроші з банку. Через це Нацбанку навіть довелося проводити рефінансування, тобто давати гроші фінустанові в борг.

Відео дня

У жовтні 2008 року в «Промінвестбанку» запровадили тимчасову адміністрацію. У січні 2009 року банк продали російському державному «Зовнішекономбанку». Наступними роками ситуація в установі стабілізувалася.

Протягом 2014-2015 років, після початку війни з Росією, банк отримував збитки. 2016 року Рада національної безпеки та оборони наклала санкції на «Промінвестбанк», заборонивши виводити капітал за кордон на користь «материнських» структур. Того ж року у «Зовнішекономбанку» вирішили українську «дочку» продати. Втім, зрештою акції фінустанови так ніхто й не викупив, хоча й були охочі.

«Промінвестбанк» почав згортати діяльність. Зокрема, до кінця 2019 року залишилося працювати тільки одне відділення — у Києві. 2020 року банк закрив всі рахунки фізичних осіб.

Після 24 лютого 2022 року, коли почалося повномасштабне російське вторгнення, Національний банк вирішив відкликати всі ліцензії в російських банків та ліквідувати їх. 11 травня акції «Промінвестбанку» вилучені на користь держави.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юрий Штокал

    Супер
  • Анжелика Храбуст

    там зараз все в оренді, гарне приміщення !!!
  • Ирина Ирина

    Тай розпиз@дять гроші
  • Натали Серветник

    Это здание, где университет? Они переезжают?

keyboard_arrow_up