У липні пенсії підвищать до 20 тисяч гривень. Хто їх отримає

У липні пенсії підвищать до 20 тисяч гривень. Хто їх отримає
  • Збільшать розмір мінімальної та максимальної пенсій.
  • Дізнавайтесь як підвищать виплати та хто отримає надбавки.

Наразі в Україні триває процес індексації пенсій людям, які після досягнення пенсійного віку продовжили працювати, а влітку мають підвищити виплати пенсіонерам, у кого вони, зокрема, прив'язані до прожиткового мінімуму. Про це в ефірі телемарафону заявила міністр соцполітики Марина Лазебна

Тож вже з 1 липня мінімальну пенсію мають збільшити з 1934 до 2027 грн, а максимальну — до 20 270 грн.

Найбільшу надбавку отримають ті, хто зараз отримує максимальні виплати.

Відео дня

Як підвищуватимуть виплати:

Тож, ті, хто у червні отримав пенсію у розмірі 1934 грн. (наприклад, бракувало стажу), після 1 липня мають отримати вже на 2027 грн.

У Мінсоцполітики пояснили, що індексацію ніхто не скасовував, вона повинна відбутися. Але чи вистачить на неї коштів, поки що важко відповісти. 

"Я буду сподіватися, що наші можливості дадуть змогу виконувати календар підвищення пенсій. Адже ми зробили це в березні, коли була вже війна, а ми проіндексували пенсії… Наступне підвищення буде з липня, воно буде пов'язане з підвищенням прожиткового мінімуму, і також ми зробимо перерахунки пенсіонерам. Там перераховуються надбавки за стаж понаднормовий, додаткові виплати в людей, які прив'язані до прожиткового мінімуму", - пояснила Марина Лазебна. 

Згідно із українським законодавством, у 2022 році пенсіонерам перерахують пенсійні виплати тричі - 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня. Це відбуватиметься таким чином:

Керівниця Мінсоцполітики пояснила як отримати виплати пенсіонерам, які виїхали за кордон. За її словами, вони можуть отримати пенсії на свої картки.

"Є питання з тими, хто поїхав, а отримували через поштові відділення. Але є безліч способів змінити спосіб отримання пенсій. Якщо вони не можуть отримати, то їх пенсія просто чекає в Україні. Або можна через портал Пенсійного фонду відкрити свій кабінет і змінити спосіб виплати ", - розповіла міністерка.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Читач42

    Медвідь як ходив в шубі, так ібуде ходити,так і наші пінсіонери,одні шикуют а другі економлят
  • Oleg Sandula

    Судді, прокурори, ментяри, і тому подібне бидло, от хто їх отримає

    Петр Маковецкий reply Oleg Sandula

    Oleg Sandula
  • Читач30

    Не стидно Вам, шантані, піднімати буквально копійки, коли у 100 раз все подорожало, я думаю не потрібно так глумитися над пенсіонерами.А депутатів взагалі по розганяти і будуть кошти для простих людей.
  • Сергей Викторович

    Минималку повысят на 93 грн , вот это супер!!! Пенсионеры будут шиковать.

keyboard_arrow_up