У Мінсоцполітики розповіли, як нараховуватимуть субсидії цього опалювального сезону

У Мінсоцполітики розповіли, як нараховуватимуть субсидії цього опалювального сезону
  • Нині в Україні отримують субсидії понад 2,2 мільйони осіб.

  • Дізнавайтеся хто може претендувати на субсидію та де її можна оформити. 

Усі громадяни, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і в цьому сезоні. Про це заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив в ефірі телемарафону.

— Враховуючи агресію рф і повномасштабне вторгнення, було прийнято рішення про те, що всі субсидії, які люди отримували в минулий опалювальний період, тобто по квітень 2022 року, були автоматично без звернення людей продовжені й розраховані на наступний період, тобто до квітня 2023 року, — пояснив Музиченко. 

Заступник міністра додав, що нині в Україні 2,2 мільйони людей отримують субсидії. А в майбутньому опалювальному сезоні очікується збільшення їхньої кількості до близько 2,5 мільйонів.

Відео дня

Музиченко попросив кожного проаналізувати власні доходи і спроможність оплатити житлово-комунальні послуги. Тим, в кого виникла необхідність отримати соцпідтримку — оформити її найближчим часом.

— Оформити субсидію можна як через ЦНАП, так і представника територіальної громади. Також можна подати заявку через електронні засоби, використовуючи додаток або портал "Дія". Також можна звернутись поштою, — розповів Музиченко.

Хто може отримати субсидію

Головна умова для отримання субсидії

Для того, щоб претендувати на субсидію, розповідає 24 канал, плата за житлово-комунальні послуги повинна бути більшою, ніж визначений для сім'ї обов'язковий платіж. Обов’язковий відсоток платежу за ЖКП розраховується індивідуально та сталою формулою для кожної сім’ї індивідуально. Він залежить від сукупного доходу й обчислюється наступним чином:

Після цього розраховується розмір обов’язкової частини платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід сім'ї.

Нагадаємо, що розрахунок житлової субсидії цього опалювального сезону здійснять 5 жовтня.

Субсидія для ВПО

При евакуації, переселенець повинен повідомити соцзахист, де перебував на обліку та у разі, якщо хоче змінити місто проживання, аби тимчасово припинити виплати. Далі, щоб поновити субсидію переселенцям, треба звернутися до таких органів за місцем проживання:

Сам процес займає від кількох тижнів до кількох місяців, протягом яких людина не отримуватиме виплати.

До слова, Мінсоцполітики у поточний опалювальний період планує входити із базовими, стандартними умовами і критеріями надання субсидій, але з урахуванням переміщення українців в інші регіони та зростання кількості безробітних через війну.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль раніше запевнив, що уряд продовжить виплачувати субсидії під час воєнного опалювального сезону.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алочка Воловець

    Якщо чоловік офіційно не працює дадуть супсидію чині

    Max Forosov reply Алочка Воловець

    Звісно що ні - треба мати довідку що він безробітний з центру зайнятості, а центрі не регіструють безробітних спеціально щоб субсидію не надавати. Субсидію отримують тільки пенсіонери які повиписували дітей (тім дітям вже по 50 років) але фактично з ними проживають. Тако виходить, що субсидію має той хто хітріщий.

keyboard_arrow_up