Як підготуватися до опалювального сезону: поради від надзвичайників

Як підготуватися до опалювального сезону: поради від надзвичайників
Фото ілюстративне

Опалювальний сезон не за горами. Що зробити, аби безпечно обігріти житло, радять рятувальники.

Цьогорічний опалювальний сезон передбачають складний. Все через воєнні дії та можливі руйнування інфраструктури російськими військами. Відтак, керівництво країни радить наперед підготуватися до холодів. В Уряді зазначають, температура в квартирах буде нижчою на кілька градусів, але й при цьому, кажуть, варто максимально економити енергоносії. 

В Державній службі з надзвичайних ситуацій просять мешканців області вже зараз перевірити готовність опалювальних пристроїв до сезону. Надзвичайники додають, що й так, крім можливої загрози ракетних обстрілів, більшість пожеж у житловому секторі виникає через елементарну необережність громадян.

Що потрібно зробити вдома?

В ДСНС підготували поради для того, аби безпечно провести майбутній опалювальний сезон.

Відео дня

Отож, що радять власникам печей:

Що слід зробити мешканцям багатоповерхівок:

Усім жителям області радять постійно піклуватися про належний стан протипожежного захисту свого помешкання. У випадках, якщо пожежі уникнути все ж таки не вдалося, радять негайно повідомити про це Службу порятунку «101».

Інфографіка від ДСНС Хмельниччини

Нагадаємо, цьогорічний опалювальний сезон має пройти без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. Таким було рішення Уряду, пов'язане з воєнними діями в країні. Нагадаємо, впродовж дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджено мораторій на підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для всіх категорій споживачів.

Також на час війни Верховна Рада заборонила стягувати з користувачів борги за комуналку. Це стосується лише фізичних осіб. 

Опитування

А ви вже готові до опалювального сезону?

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up