У новий рік - з новими зарплатами і тарифами! Що змінюється з 1 січня

У новий рік - з новими зарплатами і тарифами! Що змінюється з 1 січня
  • Вже з початку нового 2018 року на українців чекають зміни. 
  • Підросте мінімальна зарплата, збільшиться страховий стаж при виході на пенсію та зросте ціна на сигарети. 
  • Про які ще зміни варто знати хмельничанам?

З 1 січня починає діяти багато норм та законів, які вплинуть і на хмельничан. Це і підвищення мінімальної зарплати, збільшення стажу для виходу на пенсію та навіть обмеження швидкості руху у містах та селах. Що чекати хмельничанам у 2018 році, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

"Мінімалка" зросла на 500 гривень

У бюджеті на 2018 рік передбачили підвищення мінімальної заробітної плати. З 1 січня "мінімалка" зросла на 523 гривні. Тепер вона складатиме 3723 гривні. "Чистими", тобто з відрахуванням податків, хмельничани будуть отримувати 2997 гривень. 

Також українцям пообіцяли, що вже після першого кварталу 2018 року мінімальна зарплата може підвищитись до 4200 гривень. 

Відео дня

На пенсію зі стажем у 25 років

З 1 січня запрацювала пенсійна реформа, яку ухвалили в жовтні минулого року. Тепер, аби вийти на пенсію, потрібно не 15 років стажу, а 25. Щороку мінімальний стаж буде збільшуватися ще на 1 рік. І вже до 2028 року він має бути 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. 

При цьому вік виходу на пенсію залишається незмінним - 60 років. Якщо стаж є меншим за 25, але більшим за 15 років, вийти на пенсію можна буде у 63 роки.

Автівки мають повільніше їздити

В Україні почав діяти новий швидкісний режим руху у містах і селах. Якщо раніше максимальна дозволена швидкість складала 60 кілометрів на годину, то відтепер обмеження складатиме 50 км/год. Місцева влада має можливість підвищувати дозволену швидкість на певних ділянках дороги. 

Сигарети здорожчають на 30%

З нового року підвищується акциз на тютюнові вироби. В середньому вартість цигарок зросте на 30%. Одна пачка цигарок може подорожчати на 2-7 гривень.

З кожним роком акциз буде підвищуватись на 20%, поки не досягне європейського рівня у 90 євро за тисячу цигарок. Зараз в Україні акциз складає приблизно 20 євро за тисячу штук.

Три посилки в одні руки без мита

З 2018 року можуть змінитись правила ввезення в Україну посилок з-за кордону. Без сплати мит одна людина зможе отримати три міжнародні посилки на місяць із товарами на суму до 150 євро кожна.

Нові правила в'їзду в Україну для росіян

З 1 січня громадяни Росії зможуть в'їжджати в Україну тільки за біометричними паспортами або після фіксації біометричних даних на кордоні. Частково ця система запрацювала ще 27 грудня 2017 року. У прикордонній службі заявили, що ці правила стосуються 70 держав, "звідки можуть виходити загрози для українців та національної безпеки нашої держави".

Сміття потрібно сортувати

Згідно норм закону "Про відходи" українці будуть зобов'язані сортувати все сміття за видами вже з 1 січня. Але постанов з переліком та послідовністю операцій з непотребом досі не створили. 

Ставки мита на авто зменшаться

У 2018 році зміняться рівні ставок ввізного мита України на імпорт товарів походженням з ЄС, в тому числі для автомобілів. Для нових автомобілів та тих, що були в користуванні, у 2018 році ставки мита становитимуть 7,3%, 6,3% і 5% залежно від того, який обсяг двигуна. Для власників електрокарів, як очікується, мито буде нульовим.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up