Уряд збільшив компенсації роботодавцям, які працевлаштують ВПО та людей з інвалідністю

Уряд збільшив компенсації роботодавцям, які працевлаштують ВПО та людей з інвалідністю
  • Також збільшили тривалість виплати компенсації. 

У минулому році держава компенсувала 181 мільйон гривень роботодавцям, які працевлаштували понад 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Із 1 січня 2024 року Кабмін збільшив суми компенсацій роботодавцям за працевлаштування переселенців. Відтепер компенсація складатиме до 7 100 гривень на місяць, а з квітня — до 8 000 гривень.

Таким чином з цього року роботодавець отримав право на компенсацію:

Відео дня

Також збільшили тривалість виплати компенсації:

У міністерстві нагадали, щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом) або гіг-контракт з переселенцем. А опісля — подати заяву на отримання компенсації через Портал "Дія" або в паперовій формі у центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Крім того, з нового року служба зайнятості компенсує роботодавцям витрати за облаштування робочих місць для працевлаштованих людей з інвалідністю І та ІІ груп. Про це інформує Хмельницька ОВА. 

Так, до 106,5 тисяч гривень (15 мінімальних зарплат) компенсації може отримати роботодавець за працевлаштування людини з інвалідністю І групи, а для ІІ групи – до 71 тисячі гривень (10 мінімальних зарплат).

В межах цієї програми підприємцю компенсують фактичні витрати за придбання спеціалізованих меблів та фурнітури для робочих місць, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць тощо.

Для отримання коштів працедавцю необхідно впродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування людини звернутися до центру зайнятості за місцем своєї діяльності. Там, у паперовій або електронній формі подати заяву про надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

За більш детальною інформацією можна звернутися до обласного центру зайнятості, м. Хмельницький, пров. Шевченка, 10, +38(096)045-60-10, +38(093)027-05-11, (044) 244 94 27 або до філій Хмельницького ОЦЗ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up