В Україні хочуть ввести накопичувальну пенсію. Вона складатиметься з трьох частин (ВІДЕО)

В Україні хочуть ввести накопичувальну пенсію. Вона складатиметься з трьох частин (ВІДЕО)

Накопичувальну пенсію фінансуватимуть держава, роботодавець та співробітник. 

Із 1 січня в Україні планують запровадити добровільну накопичувальну систему пенсій. Обов’язкове пенсійне накопичення для всіх планують зробити вже у 2023 році. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, в країні впродовж останніх років є проблема із наповнюваністю Пенсійного фонду. Аби її вирішити, Уряд має намір запровадити у новому році обов’язкове пенсійне накопичення. Крім того, планують зробити реформу Фондового ринку та ринку капіталів.

— Реформа полягає в тому, що всі працевлаштовані українці матимуть свої пенсійні накопичувальні рахунки, — зазначив Шмигаль.

Відео дня

Гроші на ці рахунки надходитимуть із трьох джерел:

— Таким чином реалізуємо на практиці право кожного українця на гідну пенсію, — резюмував прем’єр-міністр.

Більше про це дивіться на відео із засідання Уряду:

А як ви ставитесь до накопичувальної системи пенсій? Пишіть свої думки в коментарях.

Нагадаємо, розмір мінімальної пенсії залишиться на рівні 2 093 гривень, а максимальної – 20 930 гривень.

Індексацію пенсій у 2023 році проводитимуть з 1 березня. В Міністерстві соцполітики зазначили, що березнева індексація становитиме 5,4%.

Водночас з 1 січня дещо зміняться правила виходу на пенсію. Якщо в 2022 році право вийти на пенсію у 60 років мали українці зі страховим стажем не менше 29 років, то з 1 січня 2023 року потрібно вже мати стаж не менше 30 років.

Для виходу на пенсію в 63 роки потрібно буде мати страховий стаж від 20 до 30 років; у 65 років — від 15 до 20 років. Більше про це читайте за посиланням

Читайте також: Тарифи, комуналка, виплати, пільги та LED-лампочки: всі зміни для хмельничан з 1 січня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олександр Ковальчук

    Державі не можна довіряти бо не буде ні грошей ні пенсії
  • Наталія Наталія

    Обдерли людей,а тепер що?Виведіть бізнес з тіні,щоб платили податки
  • Es fero

    дивлячись на нас жителів робітників. всі думають що жити будуться вічно і зможуть пахати. але організм зношується і спрацьовується і пахати в старості, коли ви пенс - не всім вийде. людина в старому віці потребує відпочинку. нах було все життя пахати, щоб на старість не мати за що жити.
  • Es fero

    точно за книжкку згадала. в нашій країні не можна гроші і в установах зберігати. а ці кошти повинні зберігаться не один десяток років, і накопичуватись, щоб було за що жити. а потім бац- все розвалиться зчезне. особливо смішний пункт - внесок роботодавця. ніби ніхто не знає як не оформляють працівників в країні або платиш за себе все сама а він як ПП тільки за свою пп і платить.

keyboard_arrow_up