Вартість проїзду у Хмельницькому хочуть підняти до 3,5 гривень у тролейбусах і до 5 - у маршрутках

Вартість проїзду у Хмельницькому хочуть підняти до 3,5 гривень у тролейбусах і до 5 - у маршрутках
  • Хмельницька міськрада до кінця цього року планує запровадити електронний квиток для проїзду у громадському транспорті.
  • Одночасно, вартість проїзду у маршрутках подорожчає.

Перевізники звернулися до мерії з проханням переглянути тариф на проїзд у маршрутних таксі. Порахували, що оптимальним тарифом для них буде мінімум 6 гривень за одну поїздку. Такі суми вони озвучували журналістам vsim.ua.

За їхніми словами, існуючий тариф не покриває витрат за перевезення, зростають ціни та пальне, а тому перевезення є збитковими.  

На основі поданих перевізниками розрахунків собівартості транспортних послуг в управлінні економіки запропонували такі тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування:

Відео дня
  •  3,50 грн - у тролейбусах
  •  5,00 грн - у маршрутках і автобусах

Якщо у Хмельницькому запровадять автоматизовану систему обліку оплати проїзду у транспорті, то розрахунок буде інший. Так, якщо хмельничанин не буде мати електронного квитка, він буде платити за проїзд на гривню більше. Розрахунок такий:

В тролейбусах:

  •  для власників електронного квитка та не персоніфікованого проїзного квитка тривалого користування – 3,00 грн. за одну поїздку;
  •  при готівковому розрахунку – 4 грн. за одну поїздку.

В маршрутках і автобусах:

  •  для власників електронного квитка та не персоніфікованого проїзного квитка тривалого користування – 5 грн. за одну поїздку;
  •  при готівковому розрахунку – 6 грн. за одну поїздку.

Зауваження та пропозиції хмельничани можуть подавати за адресою: м. Хмельницький, вул. Сковороди, 12, тел. 79-55-25, 79-55-77. Електронна адреса – [email protected].

Запровадження системи електронного квитка вже стартувало в Україні. Одним із перших міст, яке це зробило, був Тернопіль. Що ж таке електронний квиток і як він працює, читайте у наступному матеріалі на сайті vsim.ua.

Нагадаємо, востаннє тарифи на проїзд у Хмельницькому змінювалися у березні 2017 року. Відтоді у тролейбусах потрібно платити 2,50 гривні, а в маршрутках і автобусах – по 4 гривні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Ігор

    Ви ще радійте, у нас в Тернополі за тролейбус уже хочуть 6 гивнів зробити а за маршрутку 8 гривні, от такі нововедення після введення електронного квитка

    https://te.20minut.ua/DTP/ternopolyan-gotuyut-do-podorozhchannya-proyizdu-u-troleybusah-10724268.html

  • Пшеничних Артем

    при електроному квитку готовий і 6 грн платити, аби все було прозоро, і оновлювався автобусний парк нормальнимим автобусами, а не вантажними скотовозами з прибитими стільцями, в якому зимою холоодно, а літом спека як в сауні.

    Цікава думка перевізників з приводу електроного квитка?
  • Dmytro

    Перевізники не хочуть інвестувати в свій бізнес, вони хочуть щоб ми інвестували в них, а вони кажуть якість підтягнеться.  Так не працює, я як клієнт хочу отримати хороший сервіс і заплатити за нього кокурентну ціну. На данному рівні обсуговування ціна відповідає якості. Ви ж не купляєте в магазині за великі гроші зіпсоване м'ясо, а вам продавець каже я зараз зароблю і почну колись продавати якісне м'ясо.

    Нехай водії вимагають підняття зп в своїх рабоволодарів, вони не бідують.

    Подані розрахунки можна прийняти тільки на віру. Як вони проводилися? Немає електронно обліку пасажирів. Немає єдиного квитка. Немає проїздного на день-місяць-рік.

    Юрій Петрович reply Dmytro

    Інвестувати в бізнес, щоб мати збиток, саме так хочуть нас втягнути перевізники, для врятування свого бізнесу, роботи, прибутків. Добре їм получається і по 4 грн. Звикли плакати, бо все мало, мало, мало!!!!! В Тернополі возять по 4 грн, все всіх влаштовує, і пасажирів і перевізників. Керівників, на кшталт проскурівських оббирачів маршруток,там немає. А у нас є свої мудрагелі, які колотять і підбурюють, щоб неспокійно було. Не можете і не хочете працювати по старому, не можете зацікавити водіїв, закривайте свої ліцензії, патенти і йдіть на відпочинок. Вистачить заробленого вам і дітям і правнукам ваших правнуків.

    Комунальник reply Dmytro

    Коли транспорт був новим і придбаним у кредит, то ви не хотіли платити вартість яка б дала змогу перевізнику сплатити кредит і у подальшому закупити новий транспорт, а зараз хочете нового транспорту, а потім платити. Ні. Тепер черга пасажирів терпіти. Перевізники вже своє чергу відстояли
  • Наталія

    Проблема в тому, що вартість проїзду не вплине на якість, можна заплатити, але ж шановні, надавайте якісні послуги, чомусь маршрути номер 2,29,49 чомусь вигідні вже зараз, а вот маршрут 25 та 25А це Безвиграшна лотерея

    Сіма reply Наталія

    Вартість проїзду нижче 10 грн. не вплине на якість. Вплине лише на можливість підняти зарплату водіям, налагодити дотримання графіків руху на 50% (можливі збої також через зношеність транспорту і відсутність коштів закупити новий оскільки занизький тариф не дає змоги оновити транспорт на маршрутах). Не менше 10 грн. і тоді можна говорити про новий транспорт і якість

    Сіма reply Наталія

    Вартість проїзду нижче 10 грн. не вплине на якість. Вплине лише на можливість підняти зарплату водіям, налагодити дотримання графіків руху на 50% (можливі збої також через зношеність транспорту і відсутність коштів закупити новий оскільки занизький тариф не дає змоги оновити транспорт на маршрутах). Не менше 10 грн. і тоді можна говорити про новий транспорт і якість
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up