Вартість житла у Хмельницькому: ціни за мікрорайонами (ІНФОГРАФІКА)

Вартість житла у Хмельницькому: ціни за мікрорайонами (ІНФОГРАФІКА)
IgorTurzh / uk.wikipedia.org
  • Мікрорайонів у місті 11, і у всіх них вартість нерухомості різниться.

  • Найдорожче житло у Центрі, а от «найдешевшого» лідера немає.

У Хмельницькому налічується 11 мікрорайонів, кожен із яких відрізняється від всіх інших. Офіційного поділу на мікрорайони в Хмельницькому немає. Проте саме таку кількість — 11 — у своєму дослідженні виділили фахівці соціологічної агенції «Marto». Вони також визначили їхні межі та розрахували різноманітні показники для кожного мікрорайону — від чисельності населення до кількості закладів охорони здоров’я. Про найцікавіші факти щодо мікрорайонів міста ми розповідали вам у попередньому матеріалі.

Мікрорайони Хмельницького в межах дослідження. Червоним позначені межі міста, синім — межі мікрорайонів. Територія у Книжківцях, відокремлена червоним кольором, — це частина Хмельницького району, що розташована всередині території міста

Звіт аналітиків має назву «Ринок нерухомості в Хмельницькому». Окрема його частина присвячена цінам на нерухомість у місті. Ми обрали для вас найцікавіші факти на цю тему. Джерелом інформації щодо цін для дослідників були портали «DOM.RIA», «ЛУН» та сайти забудовників.

Згідно зі звітом, протягом останніх років, а саме від 2014 до 2018, Хмельницький був лідером за площею зданої в експлуатацію житлової нерухомості у порівнянні з центрами сусідніх областей. Йдеться про міста Вінниця, Житомир, Рівне, Тернопіль та Чернівці. Лише за підсумками перших дев’яти місяців 2019 року Хмельницький поступився Чернівцям.

Відео дня

За вартістю одного квадратного метра житла в Хмельницькому лідирує мікрорайон Центр — 12 950 гривень. А найдешевше житло у Раковому — 8800 гривень за квадратний метр. Якщо рахувати вартість квартир у цілому, то «найдорожчим» також є Центр. Однокімнатна квартира тут коштує в середньому 542 тисячі гривень. Найдешевші однокімнатні квартири у Гречанах — середня ціна складає 424 тисячі гривень. Середня вартість приватних будинків у Хмельницькому коливається від 3,7 мільйона гривень у Центрі до 748 тисяч у Книжківцях.

Вартість оренди квартир у Хмельницькому також різниться залежно від мікрорайону. Найнижча вона у Гречанах — в середньому 2300 гривень за однокімнатну. А найвища — на Озерній, Виставці та Заріччі. Винайняти однокімнатну квартиру на місяць там коштує 5000 гривень на місяць. Всі дані переглядайте в інфографіці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Олег Жиган

    Центр найдорожче,пф,купа машин метушня і асфальт, який літом як пателня.
  • Дмитрий Присяжнюк

    Найдешевші в гречанах, а найдорожчі на озерній...
    Ну-ну 😀
  • Наташа Савицька

    дуже мало продають власники, бо реєл організації задовбають

    Наталия Лыховид reply Наташа Савицька

    А ви таки реєлтор я вгадала???

    Катя Олександрівна reply Наташа Савицька

    Наталия Лыховид То ви працюєте безкоштовно??😳🤗 Можна вас винайняти??

    Наталия Лыховид reply Наташа Савицька

    Катя Олександрівна ні дякую мене з дитинства вчили необдирати людей а заробляти чесним трудом і я не буду боятися що мені хтось дасть за вугла по голові бо я забрала в людини останню копійку

    Катя Олександрівна reply Наташа Савицька

    Наталия Лыховид  дівчатка, ви йдіть в ріелтери тай будете колотити на голому місці👉 💰😊😉

    Наталия Лыховид reply Наташа Савицька

    Наташа Савицька я не розумію нафіга ці рієлтори яка роль їх заплати за квартиру і ще реєлтору заплати коротше кидай гроші на вітер
  • Анатолій Приймак

    А які там можуть бути ціни - більше половини новобудов стоять пусті , повний перегруз  ринку розрахований на тих хто скупляє нерухомість через недовіру банківській системі....!!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up