Витратила 11 тисяч: у Хмельницькому судили пенсіонерку, яка скористалася знайденою банківською карткою

Витратила 11 тисяч: у Хмельницькому судили пенсіонерку, яка скористалася знайденою банківською карткою
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • У жінки на руках старенька, прикута до ліжка матір.
  • Читайте, який вирок виніс їй суд за скоєне.

Збираючи торік у вересні макулатуру поблизу сміттєвих баків, безробітна хмельничанка помітила пакет. У ньому знайшла банківську картку. Картка виявилася активною та ще й з певною сумою на рахунку.

Два дні поспіль, 20 і 21 вересня, зазначають у Хмельницькому міськрайонному суді, пенсіонерка розкошувала за чужий рахунок. Прикладала картку до терміналів міських магазинів, аптек і кафе, розраховуючись чужими коштами за все, чого душа забажала.

Коли ж рахунок спорожнів, викинула картку на смітник.

Відео дня

Як з’ясувалося згодом, упродовж двох діб пенсіонерка витратила понад 11 500 гривень.

І все б минулося, якби власниця картки не звернулася до поліції. Вона – вчителька однієї з хмельницьких шкіл. Пакет із класним журналом, особистими медичною та банківсько картками вона забула на вулиці.

Правоохоронці пенсіонерку знайшли. Жінка в усьому зізналася. Покаялася. Усі кошти власниці картки добровільно відшкодувала. Претензій до неї в учительки більше немає.

Однак, крадіжка є крадіжка. Справу все ж слухали в суді.

Хмельницький міськрайонний суд пенсіонерку визнав винною у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого статтею про крадіжку, вчинену у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, та призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі.

«Водночас на підставі ст. 75 КК України звільнив жінку від відбування основного покарання з випробуванням та встановив іспитовий строк на 2 роки», - зазначають у суді.

Причиною для пом’якшення вироку став і той факт, що на руках у пенсіонерки перебуває старенька, прикута до ліжка матір, яка потребує постійного догляду.  Окрім того, хмельничанка й сама багатодітна мати. Має шестеро дітей. Усі вже дорослі. 

А як би вчинили ви, знайшовши на вулиці банківську картку з певною сумою грошей?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Василий Костюк

    Одозначно картку слід було повернути : звернутись до найближчого відділення відповідного банку , де домогтися встановлення за номером картки персональної належності картки, повідомлення у моїй присутності працівником банку на мобільний громадянина ( громадянки) про знайдену втрачену  ним банківську картку , записати прізвище працівника банку, котрий прийняв від мене знайдену банківську картку. Частіше робимо добро   -  добрішими ставатимуть люди, покращуватимуться взаємини ,згуртованішим, багатшим  духовно , фізично і матеріально  ставатиме суспільство.
  • Александр Шматько

    Заніс би у банк
  • Людмила Старічкова

    Сумно, що нещасна жінка знайшла, а не вкрала ту картку, розрахувалася з вчителькою, та для галочки її судять, бо ті,що крадуть, вимагають гроші, вони не будуть відповідати. А вчителька чому не заблокувала картку? Якесь непорозуміння.
  • Микола Коваль

    А чому вкрав якщо картку вона не крала а знайшла ще й біля сміттєвих баків?

keyboard_arrow_up