Депутати, терористи та зрадники: кого шукають хмельницькі правоохоронці

Депутати, терористи та зрадники: кого шукають хмельницькі правоохоронці
Розшукувані хмельницькими правоохоронцями: Микола Валуєв, депутат російського парламенту, підозрюваний у посяганні на територіальну цілісність України, Артем Цибуля, працівник ДСНС у селищі неподалік Маріуполя, підозрюваний у державній зраді, Ігор Кучеренко, підозрюваний в умисному вбивстві
  • До бази розшуку за останні роки потрапили 11 тисяч людей.

  • Дізналися, кого з них додали за поданням правоохоронців Хмельниччини.

Злочини — звичне явище для Хмельницького та Хмельниччини. Часто правоохоронцям вдається затримати зловмисників швидко, як то кажуть, «на гарячому», тобто на місці, або «по гарячих слідах» — невдовзі після скоєння. В інших же випадках пошук порушника закону займає більше часу, а подеколи ймовірного злочинця доводиться оголошувати в розшук.

Інформація щодо людей, яких розшукують хмельницькі правоохоронці, є у відкритому доступі на сайті МВС. Журналіст vsim.ua провів аналіз цих даних за останні три роки. За цей період в Україні оголосили у розшук понад 11 тисяч осіб, серед яких 213 були додані до бази правоохоронцями Хмельниччини. Ініціаторами оголошення в розшук були не тільки поліцейські, а й працівники СБУ.

Зазвичай інформація про кожного розшукуваного містить фото, ім’я українською та російською мовами, категорію розшуку, дату народження, стать, дату зникнення, інформацію про запобіжний захід, назву та контакти органу, який оголосив у розшук. Якщо особа була оголошена у розшук за підозрою у скоєнні злочину, вказується також стаття Кримінального кодексу.

Відео дня

Без зазначення статті за проаналізований період були оголошені у розшук 44 особи. Це люди, які:

Щодо решти, а це 169 осіб, зазначена стаття Кримінального кодексу. Найчастіше трапляються такі:

Найбільш цікаві статті розглянемо окремо.

65 осіб, яких розшукують через посягання на територіальну цілісність України (стаття 110), — це депутати російського парламенту. Вони у лютому 2022 року підтримали постанову, яка стосується визнання «ДНР» та «ЛНР», а також приймали рішення щодо укладання угод з цими утвореннями. Їх оголосило у розшук хмельницьке управління СБУ.

Через створення терористичної організації (стаття 258-3) розшукуються учасники незаконних збройних формувань на Донбасі, а саме:

Через державну зраду (стаття 111) оголосили у розшук шістьох людей, чотирьом з яких також інкримінують дезертирство (стаття 408):

Через умисне вбивство (стаття 115), вчинене з корисливих мотивів, у листопаді 2020 року оголосили у розшук Ігоря Кучеренка. Розшукуваному зараз 53 роки, місцем зникнення вказаний Хмельницький.

Довідково: Пошук може здійснюватися за одним або декількома реквізитами.
"Опис зовнішності" - зазначаються колір очей, форма обличчя тощо; "Особливі прикмети" - зазначаються рубці, шрами, татуювання тощо; "Регіон (орган внутрішніх справ)" - зазначається назва регіону (органу внутрішніх справ), що здійснює розшук.
Даний пошуковий ресурс є копією офіційної бази МВС України і періодично оновлюється.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up