Який курс валют у Хмельницькому та що може бути далі

Який курс валют у Хмельницькому та що може бути далі
  • Валютний ринок останніми днями нестабільний.

  • Розповідаємо, що відбувається та яка ситуація зараз.

За два дні валюти у хмельницьких обмінниках різко здешевшали. Вартість долара та євро майже не перетинає «психологічну» межу у 40 гривень. Середні курси станом на сьогодні, 4 серпня, є такими (у дужках зміна проти вівторка, 2 серпня):

  • Відео дня
    /li>

Для формування середнього курсу використані дані з шести обмінників у центрі Хмельницького.

Нагадаємо, що два тижні тому Національний банк підняв офіційний курс долара відносно гривні від 29,25 до 36,57 гривні. Така зміна фактично «доганяла» готівковий ринок, адже там курс був на такому рівні вже не перший місяць.

Та от сам готівковий ринок, в тому числі й обмінники, відреагував на це своєрідно — підняв курс валют. Внаслідок цього вартість долара та євро перевищила позначку у 40 гривень. У відповідь на це НБУ почав вживати адміністративні заходи. Вони стосувалися тільки обмінників, оскільки банки, на думку регулятора, на курсі не спекулювали.

Найбільш обговорюваною новацією стала заборона розміщувати курс валют поза касою, тобто на звичних для українців електронних табло. Після цього гривня в обмінниках почала дорожчати. Це пов’язано не тільки з забороною на розміщення курсів поза касами, а й з кількома іншими обставинами.

Зокрема, НБУ дозволив комерційним банкам продавати населенню більше валюти. Раніше вони мали продавати людям стільки валютної готівки, скільки й купили. Нацбанк дозволив продавати на 50% більше. Внаслідок цього пропозиція валюти зросла на 375 мільйонів доларів, а відтак вона здешевшала. Крім того, НБУ дозволив продавати населенню безготівкову валюту, але тільки для того, щоб покласти її на депозит.

Як пише «Економічна правда», надалі слід очікувати зростання гривні. Курс долара буде поступово наближатися до офіційного, який встановив Нацбанк.

— Готівковий курс може ще більше наблизитися до курсу за платіжними картками, і різниця між ними хоч і не зникне через додаткові витрати на обіг готівки, але звузиться до оптимального рівня. А далі все залежатиме від загальної економічної та воєнної ситуації в країні, — пояснив старший фінансовий аналітик групи «ICU» Тарас Котович.

А поки курси в обмінниках Хмельницького є такими:

Кам’янецька, 11

Кам’янецька, 14

Подільська, 39

Подільська, 53

Проскурівська, 4/3

Проскурівського підпілля, 85

Також переглядайте обмінники на карті. Натискайте на позначки, що дізнатися курс.

Тепер пропонуємо ознайомитися з курсами у касах банків.

ПриватБанк

Ощадбанк

Укрексімбанк

Райффайзен Банк

Альфа-Банк

Читайте такожЦіни на овочі та фрукти у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олексій Матковський

    Корпорація    тотальна
  • Юрій Гудок

    Наша влада заборонила показувати курс валют щоб населення не бачило як падає національна валюта. Як кажуть представники влади люди на кожному кутку бачать падіння гривні від чого в суспільстві виникає невдоволення та розпач

keyboard_arrow_up