Яйця подорожчали: де вигідніше купувати у Хмельницькому

Яйця подорожчали: де вигідніше купувати у Хмельницькому
  • Як змінилась вартість яєць на прилавках за перед святами?
  • Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку.

Традиційно наприкінці грудня вартість продуктів росте як на дріжджах. На ринках вже помітний ажіотаж, адже хмельничани стараються закупитись до свят. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за цінами у Хмельницькому. Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість молочних виробів, сало, м’яса, а також круп, фруктів та овочів. До прикладу, ціни на домашню “молочку” ми порівнювали минулого тижня. 

Цього разу розповімо про ціни на курячі яйця. Нагадаємо, що востаннє ми аналізували їх на початку листопада. Додамо, що цінники вже помітно зросли, а на продовольчих ринках до прилавків утворилась черга. 

Відео дня

Для порівняння журналістка відвідала ринок “Дубово”, центральний ринок і “Ранковий, що по Кам’янецькій. А також дізналась, за скільки продають десяток яєць у супермаркеті мережі. Отож, дізнавайтесь, що пропонують і де вигідніше купувати у Хмельницькому. Підготували інфографіку. 

За скільки продають курячі яйця у Хмельницькому?

Отож, за нашими спостереженнями, дешевше яйця обійдуться на продовольчому ринку. Тут їх можна придбати навіть від 45 гривень за десяток. В супермаркеті - на порядок дорожче. 

Який прогноз?

Перед новорічно-різдвяними святами частина продуктів зросте в ціні. 

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, наразі на українському ринку яйця коштують близько 60 гривень. В період новорічних свят ціна може зрости до 70 гривень. Про це вона розповідає в коментарі «УНІАН»:

Як додає експертка, протягом року є два пікові періоди максимальних цін на яйця: напередодні новорічних свят та на Великдень. Саме тоді зростає попит на курячі яйця зі сторони населення.

А ми продовжуємо слідкувати за вартістю продуктів. Наступного тижня розповімо, які продукти здорожчали у Хмельницькому перед Новим роком. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Ціни на олів’є: у скільки обійдуться хмельничанам продукти до салату

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up