Ювілей Хмельницького обійшовся у 800 тисяч гривень

Ювілей Хмельницького обійшовся у 800 тисяч гривень
Минулими вихідними Хмельницький святкував 580-річчя. Святкування включало близько 90 заходів, які відбувалися впродовж тижня. Як відомо, замовляє музику той, хто платить за свято. Ми запитали в організаторів, скільки витратили на проведення свята.

Святкували й на бюджетні гроші, й за рахунок спонсорської допомоги — загалом День міста коштував 795,788 тисяч гривень.

Хто дав кошти на свято
До речі, майже стільки ж грошей витратили на святкування минулорічного, не ювілейного Дня міста. Тоді свято обійшлось місту на 40 тисяч дешевше. А спонсори надали більше половини грошей.
Цього року спонсори понесли майже третину всіх витрат. Найбільшими меценатами виявились три компанії, які надають телекомунікаційні послуги, та міське споживче товариство «Кооператор». Останні, до речі, демонструють щедрість не вперше — товариство в числі авторів найбільших пожертв на спорудження скульптури «Віра. Надія. Любов», яка наразі височіє на майдані Незалежності.
Ще 555 тисяч гривень на проведення заходів до святкування Дня міста передбачили в міському бюджеті для міського управління культури. Кошти з обласного бюджету, субвенції та дотації не виділялись.

На що пішли гроші
Двогодинний концерт в перший вечір святкування обійшовся місту майже в 200 тисяч гривень. На концерті виступали Таїсія Повалій, Віталій Козловський та гурт «Авіатор». За свій виступ «просто Тая» отримала 99200 гривень. Козловському дісталось менше — 56 тисяч гривень. Рівно в тисячу дешевше обійшовся виступ «авіаторів». Варто відзначити, що днем раніше відбулась науково-краєзнавча конференція «Хмельницький в контексті історії України». На її організацію витратили стільки ж коштів, як і на приїзд гурту.
- У Вінниці он Арбеніна була на День міста... А до нас лише Повалій? - обурюється студент Віктор.
Засмучуватись не варто: Діана Арбеніна й гурт «Ночные снайперы» до нас приїдуть на початку жовтня. Щоправда, квитки — від ста гривень.
- Є такі люди, що завжди не раді. А я рада, що потрапила на «Авіатор», - розповідає викладачка Катерина.
Ще три тисячі витратили на виставку художніх робіт “У сяйві вічної краси душа рідного міста”, майже сімнадцять тисяч — на проведення виставки живих скульптур.

Відео дня
style="text-align: justify;">Вареники, вогонь, співи
Минулого року на стадіоні виступали Ані Лорак, Міла Нітіч та гурт «Мандри». А ще в місті проходив фестиваль вуличних музик та шоу велетнів на ходулях. Не забули й про пригощання — готували здоровенний пиріг та стометрову ковбасу.
Частували й цьогоріч. На свято вареників, яке провели в неділю у парку імені Михайла Чекмана, витрачатись не довелось. Варениками хмельничан даром нагодували представники закладів громадського харчування. Без витрат для бюджету обійшлося і містечко старовинних українських ремесел, яке діяло в суботу у парку імені Івана Франка.
Для бажаючих послухати живу музику в академічному виконанні влаштували фестиваль хорової музики «Співоча асамблея». Протягом двох днів для хмельничан проводили концерти. Щоб привезти колективи з Дрогобича, Тернополя та Львова, організаторам довелось викласти ще 33 тисячі гривень.
Також зі Львова привезли фаєр-шоу. Вистава-інсталяція з вогнем та музикою зацікавила відвідувачів.
- Вогонь — це просто щось дивовижне. Ввечері вже холодно, а тут і тепло, і світло яскраве, й музика гарна... Ну я просто в захваті! - каже хмельничанка Валерія Шугарська.
Заплатили за виставу 25,5 тисячі гривень. Майже стільки ж бахнули в повітря — святковим феєрверком на завершення першого дня святкувань.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Замість того, щоб поговорити що сподобалося, а що, навпаки, не сподобалося, можливо якісь подати свої пропозиції , щодо святкування подібних свят. А натомість зібралося купа "великих фінансистів", які вивчають кошторис заходу. Ух, як ми навчилися рахувати гроші!
  • Anonymous

    Той, хто писав статтю на концерті не був. Концерт був не 2 години, а 3 години з хвостиком і дуже класний!
  • Anonymous

    Складається таке враження, що більшість населення Хмельницького тільки то й і робить, що рахує гроші міста. Це схоже на якесь єврейське виховання. Яка різниця скільки і куди пішли гроші. Головне, що було весело.

    Anonymous reply Anonymous

    Ну те шо люди рахують гроші міста дик, так це ж івірно так і має бути. Бо то впершу чергу їх гроші, а не гроші мельника і компанії.

    Anonymous reply Anonymous

    От станеш на посаду Мельника - будеш розумніше вирішувати вже зі своєю компанією фінансові питання міста і кращі заходи влаштовувати. Не знаю, мені все сподобалося і на другий же день після Дня міста рахувати гроші, це для мене якось дико. Краще б враженнями поділилися.
  • Anonymous

    Та той, що про відкати написав бувший хабарник, видно поперли з теплого місця, от і біситься. Кожен міряє по собі, на що сам здатний так про всіх і думає. Ми на весілля скільки коштів ватрачаємо? Так то тільки ввечері три рази за стіл запросити, а тут свято міського масштабу, майже місяць! І нема такого хто б не відчув свято! Та й полюбили ми його! В одних тільки мікрорайонах як весело було. А цікаво той хто про відкати пише за свої кровні допоміг кому-небудь? Гарантія ні! напише що так - вибріхується, надто вже його жаба давить, щось ти таке втратив...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up