За скільки купують яйця комунальні підприємства Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

За скільки купують яйця комунальні підприємства Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
  • Дізналися, за скільки комунальні підприємства Хмельницького купують яйця та чи не перевищує це роздрібну ціну.
  • Підготували інфографіку.

У січні цього року стався скандал навколо вартості закупівлі продуктів для ЗСУ. У виданні "Дзеркало тижня" було опубліковано матеріал, у якому йдеться, що за участі Міністерства оборони України розкрадаються кошти на закупівлі харчів для ЗСУ. Зокрема, відомство, законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва становила близько 7 гривень. 

Тоді ж у Міноборони заявили, що інформація про закупівлю харчування для армії за завищеними цінами розповсюджується з ознаками навмисних маніпуляцій та вводить в оману. У відомстві повідомили, що проводять внутрішню перевірку та готують матеріали до СБУ для проведення розслідування щодо поширення свідомо неправдивих даних.

Тим часом журналістка vsim.ua дізналася, за скільки купують яйця комунальні підприємства Хмельницького. Для цього скористалася електронною системою публічних закупівель Prozorro. Було переглянуто договори, укладені між десятьма комунальними підприємствами та постачальниками у січні-лютому 2023 році. Згідно з документами, вартість одного яйця коливається від 4,5 до 7,2 гривні. 

Відео дня

За даними Державної служби статистики України, середня ціна за яйце на Хмельниччині у січні склала 6,32 гривні. Дані за лютий допоки не оприлюднені. Однак, станом на 17 лютого, в супермаркеті “Таврія В” вартість одного яйця складає 5,75 гривні. 

Так, за найвищу ціну яйця придбав Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. Загальна кількість яєць - 60 тисяч штук, за які заплатили 432 тисячі гривень. Ціна ж за 1 яйце складає 7,2 гривні. 

Хмельницький міський перинатальний центр у звіті подав ціну 67 500 за 1 500 яєць. Таким чином, вартість одного яйця складає 45 гривень. Проте в самому договорі між медзакладом і постачальником вказана інша кількість яєць - 15 тисяч. Тож, ймовірно, працівники допустили помилку при заповненні звітного документа. Враховуючи це, перинатальний центр сплатив за одне яйце 4,5 гривні. Така сума є найнижчою серед всіх десяти закладів, які здійснили закупку яєць цьогоріч. 

Детальніше зі всіма даними знайомтеся в інфографіці. 

Читайте також: Топ-9 будинків в Хмельницькому, які найбільше боргують за воду в лютому (СПИСОК)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрей Мороз

    Госпіталь та міська лікарня, що не змогли домовитись)))), думаю там в ціні відкат. Бо вони беруть оптом, а не по роздрібній ціні. Тому також краде керівництво.
  • Елена Адамович

    За госпіталь не здивована, молодець
  • Читач47

    Одна з основних причин чому люди не бажають платити податки, комунальні тощо
  • Сергій Качан

    Подивіться хто торгує... Не виробники, не офіційно зареєстровані потужності, а в багатьох випадках "прокладки",  які нете-що  податки не плотять, а навіть не мають належних гігієнічних умов, але саме вони виграють тендери і є постачальниками.
    Чому в тендерні документації не береться до уваги державний реєстр потужностей та позитивні акти інспектування Держпродспоживслужби?
    Де НАССР, як того вимагає Законодавство?!!  Комусь це вигідно. Іце масштаби не закладу і не міста...
    Наслідок наші воїни і діти і не тільки їдять гівно по ціні ікри...

keyboard_arrow_up