Зарплата, дивіденди і майно. Декларація Сергія Ткачука, який очолив Держпродспоживслужбу

Зарплата, дивіденди і майно. Декларація Сергія Ткачука, який очолив Держпродспоживслужбу
  • Раніше він був заступником голови Хмельницької ОВА.
  • Розповідаємо про чиновника, його майно і доходи.

Сергій Ткачук - посадовець з Хмельницького. Він був першим заступником голови обласної державної адміністрації. А в жовтні 2023 року отримав нову посаду в Києві. 

Ткачук тоді став першим заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Паралельно він був т.в.о - тимчасово виконуючим обов'язки керівника. 

Наразі він очолив крісло керівника цієї служби вже без приставки т.в.о. Його призначення сьогодні, 30 січня, погодив Кабмін. Розповідаємо детальніше про чиновника, а також проаналізуємо, які доходи, автомобілі і майно він задекларував. 

Відео дня

Що відомо про Сергія Ткачука?

Сергію Ткачуку - 40 років. Він навчався у Хмельницькому університеті управління та права й здобув кваліфікацію юриста. В 2016-му закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, здобув кваліфікацію магістра державного управління. Має ступінь доктора філософії. 

Свою трудову діяльність хмельничанин розпочав з управління Пенсійного фонду України області - був юрисконсультом. В 2010 році працював адвокатом і директором приватного підприємства «Юридична консалтингова компанія «Партнери». Ткачук прийшов працювати у Хмельницькому обласну адміністрацію в січні 2019 на посаду радника тодішнього голови ОВА Вадима Лозового.

У квітні того ж року його призначили тимчасово виконуючим обов’язки заступника голови Хмельницької ОДА. 

Відтак Сергій Ткачук за час роботи в адміністрації був заступником трьох голів - спочатку Вадима Лозового, Дмитра Габінета, а тоді - Сергія Гамалія. 

Як ми вже раніше розповідали, у жовтні минулого року Сергія Ткачука призначили першим заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту  -  Держпродспоживслужби. А тепер він став керівником.

Що задекларував чиновник?

Свою декларацію чиновник подав 15 січня цього року. Звітний період - за 2023-й. 

У ній він вказав об’єкти нерухомості, більшість з яких є спільною частковою власністю. Згідно поданої декларації, ділянки, будинки й квартири були придбані за часи роботи Сергія Ткачука в Хмельницькій ОДА. 

Також сім’я задекларувала цінне рухоме майно - сонячні панелі, вартість яких на 2021-й становила 380 тисяч гривень. 

Додамо, що за 2023-й рік Сергій Ткачук заробив у Хмельницькій ОДА 420 744 гривень. В той час як дохід дружини в обласній прокуратурі становив 753 896 гривень. 

Для порівняння, його зарплата за попередній 2022-й рік була більшою - 514 500 гривень. 

Окрім цього, Ткачук задекларував й інші види доходу - дивіденди, дохід у ТОВ «Хмельницькенергозбут» і проценти. 

А 16 та 18 січня цього року він повідомив про отримання дивідендів від приватних підприємств — 400 000 (ЮКК Партнери 2014) і 940 000 (ЮКК Партнери). Детальніше переглядайте в інфографіці. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Таня

    Ну скажемо так,покруче ніж в Симчишина) і квартира в Києві є і авто дуже дороге) чого ж не обсираєте як мера декларацію? Шо за подвійні стандарти?

    Андрій reply Таня

    А кого обсирати як ви висловилися, себе?
    Що  ми їх обрали?

    Ю reply Таня

    У віла у Тоскані є?

    Group reply Ю

    В Судилкові

    Таня reply Ю

    В мене нє нажаль) але ж там так гарно…море,гарний клімат))))

keyboard_arrow_up