Зарплата 2,4 мільйона і квартири: огляд декларації голови Хмельницького апеляційного суду

Зарплата 2,4 мільйона і квартири: огляд декларації голови Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Спірідонова стала головою суду в 2021 році. 
  • До цього вона встигла попрацювати в міськрайонному й апеляційному судах Хмельницької області. 
  • Переглянули декларацію - її статки дивіться  інфографіці.

Журналісти vsim.ua продовжують моніторити декларації посадовців, чиновників та нардепів. Посилання на всі попередні матеріали - наприкінці цього тексту.

Ми вже розповідали раніше, що задекларувала голова Хмельницького міськрайонного суду Тетяна Бацуца. Цього разу проаналізуємо звіт очільниці Хмельницького апеляційного суду Тетяни Спірідонової. Для початку розкажемо коротко про неї. 

Тетяна Спірідонова здобула вищу освіту в Хмельницькому інституті регіонального управління та права на юридичному факультеті. Свою суддівську кар’єру розпочала в 2002 році з Хмельницького районного суду, а в 2004 її перевели до міськрайонного суду. Із 2013 року Спірідонова працювала в Апеляційному суді області. 

Відео дня

У Хмельницькому апеляційному суді вона з 2018 року. Раніше займала посаду заступника голови установи. Додамо, що її обрали головою апеляційного суду в квітні 2021-го. Тоді вибори проходили шляхом таємного голосування. Очільницю обрали більшістю голосів на три роки.  

Свою декларацію голова суду подала 11 жовтня 2023 року. Звітний період - за 2022-й. У ній вона вказала об’єкти нерухомості, більшість з яких перебувають у власності чоловіка. Додамо, що згідно декларації, всю задекларовану нерухомість Тетяна Спірідонова придбала до свого призначення на посаду голови. Щоправда, вже у 2021 зареєструвала нову автівку - Toyota RAV 4. 

Вказала суддя і свої доходи - це 2 478 495 гривень зарплати за рік. Для порівняння, у 2021 році на цій посаді вона заробила майже на 147 тисяч гривень більше. 

Детальніше дізнавайтесь з інфографіки. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Тамара Олійник

    Зарплата за рік 2,5 млн гривень, в місяць 206 500 гр, це 5500 $ в місяць !  Не слабо !!! А хлопці на нулю життям ризикують , мають в рази меньше , ще й ті виплати затримують !
  • Виолетта Хромова

    Моя колишня сусідка. Дуже приємна і порядна людина. Хіба судді самі собі нараховують зарплату. Про що мова, у чому її звинувачують?
  • Николай Кулина

    А чому у тої людини яка захищає на фронті цих корупціонерів немає ні клаптика землі?Так скажіть чиї  землі вони захищають?
  • Дідусь Морозець -

    Одні агресію орків виправдовують, інші хабарництво суддів...

keyboard_arrow_up