Новорічний стіл за рік подорожчав на 500 гривень. Скільки хмельничани витратять на Собаку

Новорічний стіл за рік подорожчав на 500 гривень. Скільки хмельничани витратять на Собаку
  • Журналісти vsim.ua підрахували, скільки хмельничанам коштуватиме новорічне меню. 
  • Найменше обійдуться салати. Трохи більше треба буде витратити на закуски та солодощі.
  • Половину вартості святкового столу "потягнуть" гарячі страви та алкоголь. 

Новий рік вже не за горами. Господині вже починають Хмельничани вже активно скупляються до свята. Журналісти vsim.ua вирішили порахувати, у скільки містянам обійдеться новорічний стіл. До меню включили гарячі страви, салати, холодні закуски, солодощі та алкоголь. Орієнтувались на компанію з шести людей. Ми побували у декількох супермаркетах і визначили середні ціни на продукти. 

Гарячі страви - 680 гривень

Головне правило, яке варто запам’ятати, – Собака любить ситну їжу. Тому основна страва обов’язково повинна бути м’ясною. На гаряче ми обрали запечену курку з овочами. Двокілограмова тушка обійдеться в 152 гривні. На три цибулинки піде 2 гривні. Половинка лимона коштуватиме 2 гривні. Два болгарські перці обійдуться в 30 гривень. А за головку часнику треба буде викласти одну гривню. 100 грамів олії коштуватиме близько 4 гривень. Загальна вартість запеченої курки з овочами - 190 гривень. 

Ще однією м'ясною стравою ми обрали м'ясо по-французьки. За 800 грамів свинячого ошийка доведеться заплатити 100 гривень. Один помідор коштуватиме 7,50. Затерти м'ясо потрібно твердим сиром Гауда або Едан. За 250 грамів треба викласти 40 гривень. Пачка майонезу до страви обійдеться в 7,50. Загальна вартість м'яса по-французьки - 155 гривень. 

Відео дня

Ну і куди ж без м'яса на кісточці? Для його приготування знадобиться 800 грамів свинини. Коштуватиме вона 100 гривень. На 700 грамів картоплі до м'яса потрібно витратити ще 5 гривень. На майонез піде 4 гривні. Головка часника коштуватиме одну гривню. Загальна вартість м'яса на кісточці - 110 гривень.

Не обійдеться новорічне меню без традиційних фаршированих перців. За кілограм болгарського перцю потрібно "відвалити" 130 гривень. Півкілограма риса коштуватиме 14 гривень, а півкілограма свинини для фаршу - ще 60 гривень. По 200 грамів моркви і цибулі обійдеться в 2 гривні. А 300 грамів томатної пасти вартуватиме 20 гривень. Загальна вартість фаршированого перцю - 225 гривень. 

Нагадаємо, що минулого року гарячі страви на новорічному столі обійшлись в 355 гривень, що майже вдвічі менше. Найбільше подорожчало м'ясо, курка та болгарський перець. 

Салати - 275 гривень

Певно ніхто не уявляє новорічну ніч без традиційного салату "Олів'є". Для його приготування потрібно придбати декілька картоплин, морквин та цибулин. Обйдуться вони лише в 3 гривні. За горошок доведеться викласти близько 13 гривень. Півкілограма вареної ковбаси або курячого філе коштуватиме 50 гривень. Мариновані огірочки можна придбати в середньому за 6 гривень. 5 яєць обійдеться в 13 гривень. Перемастити салат потрібно майонезом, дві пачки вартуватимуть 15 гривень. Загальна вартість салату "Олів'є" - 100 гривень. 

Одним салатом на святковому столі не обійдешся. Ще одним традиційним салатом є "Оселедець під шубою". Півкілограма оселедця коштуватиме 25 гривень. За 300 грамів цибулі треба заплатити 2 гривні. На приготування знадобиться також по півкілограма картоплі, моркви і буряка. Це ще 8 гривень. І звичайно ж майонез. Його потрібно грамів 300. Обійдеться він у 10 гривень. Загальна вартість салату "Оселедець під шубою" - 45 гривень. 

До нашого меню ми додали ще салат із крабовими паличками. За 400 грамів "крабів" потрібно викласти 50 гривень. Сюди ж піде 5 яєць. Коштують вони 13 гривень. До салату додаємо також баночку кукурудзи. Обійдеться вона у 30 гривень. За 200 грамів твердого сиру треба заплатити 30 гривень. Декілька зубчиків часнику вартуватимуть 50 копійок. Плюсуємо до цього ще пачку майонезу. Вона коштує 7,50. Загальна вартість салату із крабовими паличками - 130 гривень. 

Нагадаємо, що минулого року салати на новорічному столі обійшлись в 205 гривень. За рік подорожчала ковбаса та крабові палички. 

Закуски - 410 гривень

Свято не буде святом, якщо на столі не поставити холодні закуски. Для нашого новорічного столу ми обрали нарізка із сиру та ковбаси, овочеве асорті, оливки та бутерброди з ікрою.

За 300 грам ковбаси «Салямі» доведеться віддати 30 гривень. Ще 300 грамів твердого сиру обійдеться в 45 гривень. Візьмемо також по півкілограма огірків та помідорів. Разом вони коштуватимуть 80 гривень. За баночку оливок треба викласти в межах 40 гривень. На бутерброди піде 1 батон (10 гривень), вершкове масло (200 грам) – 40 гривень та баночка червоної ікри (90 грам) – 165 гривень. Загальна вартість холодних закусок - 410 гривень. 

Нагадаємо, що минулого року холодні закуски на новорічному столі обійшлись в 310 гривень. Найбільше цьогоріч подорожчала ікра, овочі та масло. 

Солодощі та фрукти - 430 гривень

Недешево хмельничанам коштуватиме і солодкий новорічний стіл. За кілограмовий торт доведеться викласти 200 гривень. Купимо також по кілограму мандаринів (47 гривень), апельсинів (22 гривні), бананів (22 гривні), ківі (60 гривень) та яблук (15 гривень). Дволітрова пачка соку обійдеться в 40 гривень. За "півторашку" кока-коли заплатимо 16 гривень, а за мінералку "Моршинська" - 11 гривень. Загальна вартість солодощів та фруктів - 430 гривень. 

Нагадаємо, що минулого року солодощі та фрукти на новорічному столі обійшлись в 235 гривень. Ціни на них практично залишились такими ж самими і цьогоріч. 

Алкоголь - 480 гривень

Неодмінним атрибутом новорічного столу є шампанське. За пляшку "Советского" доведеться викласти 80 гривень. Півлітрова пляшка коньяку"Жан Жак" обійдеться в 130 гривень. За 0,7 літра горілки "Nemiroff" потрібно віддати 120 гривень. А от біле і червоне вино коштують майже однаково - по 75 гривень за пляшку. Загальна вартість алкоголю - 480 гривень. 

Нагадаємо, що минулого року алкоголь на новорічному столі обійшовся у 435 гривень. Найбільше подорожчала горілка. Ціна збільшилась аж на 25 гривень. 

Отож, наш новорічний стіл обійшов майже у 2300 гривень. І це ще досить скромний, адже часто хмельничани готують набагато більше святкових страв. За рік ціни на частину продуктів зросли ледь не вдвічі. Так і вийшло, що витратили ми на 500 гривень більше, аніж коштував минулорічний святковий стіл

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Леонид Наседкин

    Мы же православные!Какое отношение мы имеем к восточным  существам? Явно больше нечем заниматься.
  • Anna Blonska

    Хорошо что я мало ем)   У меня на столе будет только бутерброды с красной икры и один салат и шампанское ) и баста )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up