Святий Дунстан знову збирає дітей та дорослих на середньовічний фестиваль (Новини компаній)

Святий Дунстан знову збирає дітей та дорослих на середньовічний фестиваль (Новини компаній)

Третій всеукраїнський Фестиваль ремесел «Дунстан» відбудеться 22 травня 2021 року у селі Стадниця, що в 6 км від Вінниці.

Захід, який присвячено Дню святого Дунстана — покровителя ковалів, ювелірів та музикантів, що жив у Британії за часів Середньовіччя, вже полюбився багатьом вінничанам та гостям міста і став традицією неординарного сімейного дозвілля.

Адже фестиваль «Дунстан» об’єднує дітей та дорослих навколо цікавих і корисних справ — вивчення традиційних ремесел Середньовічної Європи та України, знайомство із європейською історією, легендами та традиціями у невідривній єдності з минулим рідної країни

—  Нам вже звичні заходи, які стосуються суто української історії та її козацького минулого. Та наш фестиваль ремесел «Дунстан» відрізняється тим, що захід підкреслює зв’язок України з оточуючим світом, і зокрема, з нашим загальним європейським минулим. І кожний, хто приїде на фестиваль, переконається, як багато в нас спільного, і чому Україна — це і справді Європа, — зазначає засновник фестивалю Сергій Десяк.

Сергій є батьком п’ятьох дітей і з групою ентузіастів проектом «Дунстан» втілює у життя ідею збереження сімейних цінностей в українських родинах шляхом реконструкції середньовічної давнини.

Тут захочеться відкласти вбік свої ґаджети.

На відвідувачів фестивалю ремесел «Дунстан» чекає насичена та цікава програма сімейного дозвілля. Дітям та дорослим безумовно прийдуться до вподоби оригінальні локації заходу, зокрема:

  • Флешмоб із посвяти у лицарі;
  • Турнір зі стрільби з луків;
  • Шоу середньовічного бою;
  • Ландшафтні інсталяції музею середньовічної Британії;
  • Майстер-класи з народних ремесел та приготування страв у помпейській печі;
  • Експозиція «Герби Поділля»;
  • Ігри та конкурси у Парку середньовічних розваг;
  • Катання на підводі з коником по селу;
  • Запуск повітряних зміїв;
  • Ярмарок виробів народних ремесел.

— За два роки, попри виклики пандемії, постійно діючий центр ремесел «Дунстан», що розташований у мальовничому передмісті Вінниці, та щорічний Фестиваль встигли стати новим магнітом сімейного відпочинку нашого регіону, — відзначає директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені. — А з 2021 року «Дунстан» влився до туристичного продукту Вінницької міської територіальної громади. Важливо, що інтерактивна та пізнавальна програма Центру спонукає дітей та дорослих відкласти вбік свої ґаджети щонайменше на декілька годин і поринути в цікавий світ середньовіччя у поєднанні з традиціями рідного краю.

Фестиваль ремесел «Дунстан» регулярно займає високі рейтинги у переліку найкращих туристичних локацій не лише Вінниччини, але й України. У минулому році фестиваль увійшов в ТОП-10 регіональних фестивалів на конкурсі Українського культурного фонду, і, за версією сайту «Туризм ТСН.ua», потрапив до переліку найкращих українських івентів.

От де панує гармонія з природою та між людьми!

Серед прихильників і учасників фестивалю Олена Павлова — ідейна натхненниця проекту «Коцюбинський 220», дослідниця Подільської кухні і збирачка старовинних кулінарних рецептів: —  Я обожнюю етнофестивалі, де збираються небайдужі люди, закохані в історію, відкриті для пізнання. А «Дунстан», мабуть, найулюбленіший з усіх. Тут створена особлива атмосфера, панує гармонія з природою і людей один з одним. «Дунстан» — справжня родзинка, яка виникла на Вінниччині. Я щаслива вже вкотре приймати участь у цьому фестивалі. Ділитися власними дослідженнями в такій дружній атмосфері неабияке задоволення!

Серед інших свій майстер-клас по виготовленню середньовічної косинки на шию з вибійкою представить відома майстриня Леся Зіаннурова:

—  Я безмежно вдячна організаторам фесту, що вони вже вкотре збирають майстрів народних ремесел на території «Дунстану». Для мене це велика приємність — ділитися з зацікавленими людьми своїми напрацюваннями, вміннями, передавати знання, в основі яких чимало історичних досліджень і власний досвід. Я завжди з радістю приймаю участь у заході і намагаюсь його максимально популяризувати серед знайомих майстринь і просто друзів. Це ж чудово — виїхати на кілька годин з міста і повернутися, збагатившись духовно і морально!

Родинна атмосфера та щасливі посмішки дітей

—  Ми розробили зручні і зрозумілі умови участі у фестивалі. Кожен може замовити єдиний квиток на нашому сайті. Срібний коштує 100 гривень, золотий — 220. Це дає можливість потрапити на усі цікаві локації, постріляти з луку, викарбувати собі монетку на згадку і навіть покататися на підводі по селу. Погодьтеся, гроші за таке задоволення зовсім невеликі, особливо враховуючи те, що багато наших відвідувачів знайшли таким чином для себе улюблене хобі! — розповідає Сергій Десяк.

Організатори наголошують на особливі бонуси, які чекають володарів золотих квитків, вдягнених у стилізовані під середньовіччя костюми. Вони зможуть стати учасниками посвяти у Лицарі особисто Королем Артуром. Адже тематика Фестивалю – Середньовічна Британія.

—  Оскільки фестиваль ремесел «Дунстан» проводиться вже втретє, в нас була можливість проаналізувати всі переваги та недоліки попередніх заходів, щоб зробити теперішній максимально цікавим. Наприклад, цього року вперше в рамках проекту відбудеться турнір з традиційної стрільби з лука «Кубок Короля Артура". Також серед  новинок - майстер-клас із ліплення з голубої глини єдинорога. Ця легендарна істота за часів Середньовіччя вважалася символом духовності та благородства,— зазначає засновник фестивалю.

Тож не змарнуйте можливість зануритись у справжні Середні віки, вдихнути свіже повітря, погрітися на сонечку, скуштувати смачних страв, почути музику і поезії європейських країн, навчитися новому і насолодитися родинною атмосферою та щасливими посмішками дітей. Фестиваль відбудеться 22 травня 2021 року з 13.00 до 19.00.

Організаторами фестивалю буде забезпечений транспорт в комфортабельних автобусах з табличкою "Фестиваль ремесел "Дунстан".

Відправлення від кишеньки навпроти центрального автовокзалу до місця проведення фестивалю і назад:

► на фестиваль о 12:00; 13:00 і 14:00

► назад о 18:00 і 19.00.

Вартість проїзду 15 грн.

Відеопрезентацію запрошення на фестиваль можна переглянути за посиланням

Слідкуйте за інформацією про програму фестивалю:

► на сайті - https://dunstan.org.ua/dunstan-crafts-festival

► facebook - https://m.facebook.com/dunstan.ua

► youtube - https://www.youtube.com/c/dunstanfest

З приводу участі у фестивалі, з питань співпраці та підтримки заходу телефонуйте: +38 (066) 453-09-63, +38 (067) 599-79-73

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up