10 місяців в інвалідному візку: суд показав водійку, яка збила велосипедистку дверима авто

10 місяців в інвалідному візку: суд показав водійку, яка збила велосипедистку дверима авто
Фото ілюстративне
  • Жінка припаркувалась та відкривала двері автомобіля.

  • Поруч проїжджала велосипедистка. Двері врізали їй по гомілці, велосипед впав, а жінка пошкодила стегно.

Аварія трапилась 27 липня 2020 року в Славуті. Водійка припаркувала свій «Mercedes-Benz» та не переконалася у безпечності й відчинила двері авта у момент, коли його об’їжджала велосипедистка. Від удару водійськими дверима в гомілку жінка впала з велосипеда й зламала стегнову кістку, повідомляють в суді. 

Потерпіла потрапила до лікарні. Вже на суді вона розповіла, що після того довго лікувалася, 10 місяців провела в інвалідному візку й потребувала стороннього догляду. Зараз вона інвалід і ходить з палицею. А винуватиця навіть не попросила вибачення.

Водійка — жителька Шепетівки — навпаки, стверджує, що не причетна до падіння велосипедистки. За її версією, та не впоралася з керуванням через погане дорожнє покриття. До того ж, 32-річна жінка каже, велосипедистка ще й порушила правила, бо їхала по дорозі, а не велодоріжкою.

Відео дня

Та велосипедистка запевнила, що впала таки через удар дверцятами авто. На суді троє свідків запевнили, що жінка на велосипеді упала сама й водійка вийшла, аби їй допомогти, а троє інших свідків натомість ствердили, що бачили, яка велосипедистка впала після удару дверима. То хто ж винен?..

Версію велосипедистки підтвердили судмедексперти. У висновку йдеться, що такі ушкодження, які вона отримала, неможливо мати «без контакту велосипеда з іншим об’єктом». 

Тож Шепетівський міськрайонний суд визнав шепетівчанку винною info й покарав її: 

  • двома роками виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 20% заробітку
  • на два роки позбавив права керування транспортними засобами
  • стягнув з неї на користь потерпілої 99 921 гривню моральної шкоди
  • ще 2498 гривень витрат на правову допомогу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up