Мер Волочиська Черниченко став учасником смертельної ДТП: подробиці

Мер Волочиська Черниченко став учасником смертельної ДТП: подробиці
  • Смертельна аварія у сусідній Тернопільщині сталася 29 серпня.
  • У соцмережах стали повідомляти про причетність мера Волочиська.
  • Як чиновник це коментує?
  • Дізнавайтеся подробиці.

ДТП із постраждалими та загиблими - не рідкість на дорогах. Такі випадки закінчуються відкриттям кримінальних проваджень, досудовим розслідуванням та розглядом у суді. Про ТОП-7 справ по аваріях на Хмельниччині, дізнавайтеся в матеріалі - ТОП-7 справ про ДТП, які розглядає Хмельницький міськрайонний суд.

Учасниками ДТП іноді стають відомі люди, такі як чиновники або начальники державних структур. Про деякі з таких справ, дізнавайтеся в кінці цього матеріалу. Наразі розповідаємо про історію, що сталася наприкінці цього літа в сусідній Тернопільській області. Повідомляють, що причетним до цієї аварії є міський голова Волочиська - Костянтин Черниченко. 

Деталі аварії на Тернопільщині

Аварія із загиблим і травмованою жінкою сталася 29 серпня, біля села Романівка Тернопільського району. Тоді зіткнулися два автомобілі - “Toyota Camry” та ВАЗ-21101. Про подію повідомили в ГУНП у Тернопільській області. 

Відео дня

Правоохоронці з’ясували, що за кермом “Toyota Camry” перебував житель міста Волочиськ, що на Хмельниччині. Іншою автівкою керував мешканець Тернопільщини. Від отриманих травм він помер на місці. Крім того, внаслідок аварії травмувалася пасажирка, яка їхала в автомобілі ВАЗ. Її госпіталізували до медзакладу з чисельними травмами. 

У спільноті “Діалог з владою Волочиська і не тільки” у Facebook користувачі стали обговорювати вище описану аварію. Стали зазначити, що за кермом “Toyota Camry” був міський голова Волочиська - Костянтин Черниченко. Мовляв, через цей факт справу смертельної аварії хочуть “зам'яти”. Одна з користувачів написала наступне:

Возможно, это изображение 2 человека и текст «6:59 50,4 кб/с 82 читач35 6 вересня 2022 p. за кермом тойоти був мер волочиська чернченко Κ. B. ,тому все намагаються замяти, весь волочиськ вже про цю ддп говорить олечка смерека 31 серпня 2022 p. автомобль, здйснюючи обгін фури, виïхав на смугу зустрчного pyxy врзався в жигул. внаслдок цього загинув хлопець моеϊ подруги, a вона дивом залишилась жива. це не тойота, що на фото, тому що автомобіл зткнулись лоб в лоб. я так розумю, винуватець не хоче вi̇дповдати за своϊ правопорушенгя за законом. коли ми дочекаемось правосуддя y нашй краïні? коли виннi̇ будуть сидити за гратами? ROZETKA Polifarb LATE»

Як все коментує мер Волочиська

Тож чи був міський голова Волочиська учасником смертельної ДТП? Про це журналістка vsim.ua запитала у нього особисто. Він відповів на телефонний дзвінок і пояснив, що наразі перебуває на засіданні виконкому. Отож - продовжує виконувати свої службові обов’язки.

Відповіді Костянтина Черниченка на запитання про аварію на Тернопільщині, можете переглянути далі в діалозі. 

Журналіст: Люди в коментарях пишуть, що ви були учасником цієї аварії. Тому я телефоную, щоб взяти у вас коментар й спростувати цю інформацію чи, можливо, її підтвердити.

Міський голова: Я в робочий час там участі не приймав.

Журналіст: А в позаробочий час?

Міський голова: У позаробочий час - це приватна моя ситуація.

Журналіст: Чи можете ви сказати, що були учасником цієї аварії?

Міський голова: Це ж не секрет. Так, була ДТП, 29 числа, о 22 годині. В якій я теж був учасником ДТП. 

Журналіст: “Toyota Camry” - це ваш автомобіль?

Міський голова: Ведеться зараз слідство. Закінчиться слідство й вся інформація буде зрозуміла й доступна. Якщо у вас є якісь питання стосовно моєї посадової роботи - будь ласка. Стосовно приватних питань - прошу вибачення. Наразі не можу вам ніяких коментарів дати. 

Що кажуть в поліції

За фактом ДТП правоохоронці вже внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Наразі триває досудове розслідування. Це журналістці vsim.ua підтвердили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Також розповіли, що станом на сьогодні слідчі проводять низку експертиз. А саме - технічну, транспортно-трасологічну та авторознавчу. Наразі працюють над тим, аби встановити винуватця аварії. Додали, що зіткнення сталося посеред дороги. Тож правоохоронці детально вивчають всі матеріали справи й чекають на результати експертиз. Лише після цього будуть приймати рішення щодо обрання запобіжного заходу для ймовірного винуватця ДТП. 

Що відомо про Костянтина Черниченка

Костянтин Черниченко є міським головою Волочиська з листопада 2010 року. Перед цим працював слюсарем, оператором продуктового цеху Волочиського цукрового заводу. Згодом майстром у МП “Тепловик”. Обирався депутатом 4, 5 скликань Волочиської міської ради. А з 2009 року є членом громадівської ради.

Костянтин Черниченко одружений й має сина та доньку. У його декларації за 2020 рік дохід за основним місцем роботи складав - 277 416 гривень. Інші доходи - 53 015. Також чиновник мав у своїх заощадженнях 145 тисяч гривень. Об’єкти нерухомості та автомобілі на той час у нього були відсутні. 

Костянтин Черниченко і суд

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у 2013 році Костянтин Черниченко був оштрафований на суму 510 гривень. Тоді в суді розглядали адміністративне правопорушення, скоєне міським головою. А саме - порушення термінів виплати заробітної плати працівникам виконкому Волочиської міської ради, працівникам дошкільних закладів та працівникам Волочиського клубу і бібліотеки. 

У серпні цього року в Хмельницькому міськрайонному суді винесли вирок за справою рекетирів з Волочиська. Вони не тільки вимагали гроші, а й били потерпілих. Крім того, одній дівчині погрожували зґвалтуванням.

На час слідства двоє з них перебували у СІЗО. Їхні адвокати неодноразово намагалися витягнути їх звідти, замінився запобіжний захід на домашній арешт. В одному з документів суду йдеться, що міський голова Волочиська Костянтин Черниченко подав клопотання, аби одного з обвинувачених звільнили з СІЗО, передавши на поруки територіальної громади. Детальніше про цю справу читайте за посиланням.

Інші ДТП на Хмельниччині за участі чиновника та начальника

Костянтин Черниченко - не єдиний чиновник з Хмельниччини, який став учасником смертельної ДТП. Раніше у схожій ситуації був ексочільник міського департаменту освіти Роман Миколаїв. 

Освітянина звільнили з посади після аварії, яка трапилась 2018 року. Тоді легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні автівки було четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 

33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і ще одна жінка тоді потрапили до лікарні. Наступного дня після події міський голова Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП.

На одному з судових засідань Роман Миколаїв зізнався у тому, що був п’яним за кермом та порушив правила дорожнього руху.

Після трагедії пройшло близько чотирьох років. Наразі Роман Миколаїв став на захист України. 

Ще одна смертельна аварія за участі начальника Держекоінспекції області Віталія Гуменюка сталася у 2014 році. Тоді він їхав на легковику «Nissan» по Володимирській. На перехресті із Соборною по «зебрі» дорогу переходила 81-річна жінка. Водій її збив і потім переїхав. Від отриманих травм пенсіонерка померла на місці. Досудове розслідування по цій справі тривало майже два з половиною роки.

У лютому минулого року по справі був оголошений вирок. Віталія Гуменюка виправдали, у зв`язку з недоведеністю, що в діянні обвинуваченого був склад кримінального правопорушення. А цивільний позов потерпілих про стягнення 300 тисяч гривень моральної шкоди - суд залишив без розгляду. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юлія Пукліч

    Ярмолинецький супер злодій гуменюк купив судів всіх рівнів. У цього ханиги ще залишилось немало бабла та звязків у Києві. Чмо, таких за яйця і хай висить поки не здохне.
  • Читач81

    Буде як завжди винуватець водий ВАЗу.
  • PutnickFree

    Цікаво інше, чому ось так просто можна замовити статтю, коли ще не закінчене слідство, і з фото і з прізвищем.

    Чому коли наркоман у центрі міста заріже людину, то фото замилять і прізвище не напишуть, а якщо лікар, чи когось іншого замовлять конкуренти так одразу і фото і прізвище ще до закінчення слідства.
  • Viktor Zavalyuk

    І номери відразу зняли....

keyboard_arrow_up