10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога

10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога
  • Стоматолог приватної клініки на Хмельниччині шукав клієнтів.
  • Разом з представницею ТЦК він мав вплинути на рішення інших осіб щодо непридатності людини до служби.
  • Обидвоє вже під вартою з правом внесення застави.

Правоохоронці викрили на Хмельниччині корупційну схему за участі представниці ТЦК і стоматолога. З’ясували, що лікар приватної клініки шукав клієнтів. Зокрема, під час лікування він запропонував пацієнту надати висновок про визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я з подальшим виключенням з військового обліку. 

Згодом він та його подруга із ТЦК повинні були вплинути на членів військово-лікарської комісії та військових посадових осіб за прийняття ними позитивного рішення. Про це зазначають в прокуратурі.

Як повідомляють в ГУНП в Хмельницькій області, за це вони брали 10 тисяч доларів. Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками військової контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури в оборонній сфері Західного регіону.

Відео дня

Наразі представниці ТЦК та стоматологу повідомили про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 (замах на зловживання впливом, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Обидвоє перебувають під вартою із правом внесення застави. 

Нагадаємо – раніше ми вже розповідали, як на Хмельниччині реалізовують схеми незаконного перетину кордону, скільки це коштує і чим закінчуються такі історії. Дізнавайтеся про це тут.

May be an image of 3 people and text

May be an image of 4 people and text

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитрий Дмитрович

    Ще ні одного тцкашника не посадили, наприклад одному за взятку5 тис дол дали штраф 2500 грн

keyboard_arrow_up