11-річна дівчинка зазнала сексуального насильства з боку дідуся. Деталі справи

11-річна дівчинка зазнала сексуального насильства з боку дідуся. Деталі справи
Ілюстративне фото
  • Літній чоловік неодноразово вчиняв насильство щодо маленької онуки.

  • Одного разу за цим його застала мати дівчинки.

У Хмельницькому засудили дідуся, який вчиняв сексуальне насильство щодо своєї 11-річної онуки. Як встановило слідство, чоловік робив це неодноразово. Він частково визнав провину та отримав 15 років ув’язнення. Розповідаємо деталі цієї справи.

Спершу розповімо про самого чоловіка. Відомо, що він родом із Вовковинецької громади, одружений. Раніше притягувався до кримінальної відповідальності, однак судимість була погашена, тому у вироку не вказано, що саме він скоїв.

На початку червня 2022 року дідусь торкався грудей (поверх одягу) на той час 10-річної онуки. Зі слів дівчинки, вона прийшла додому перевдягнутися, і дідусь почав хапати її за груди. А коли вона почала пручатися, вдарив лопаткою для взуття по спині. Сам же чоловік сказав, що за груди онуку не чіпав, а вдарив за те, що «неправильно переодягалась».

Відео дня

Дещо пізніше, 12 липня 2022 року, у дівчинки був день народження — їй виповнювалося 11 років. Того дня вона зайшла до кімнати дідуся, аби взяти гроші як подарунок. Він же закрив кімнату зсередини, поклав онуку на диван, зняв одяг та торкався її статевих органів. При цьому дівчинка хотіла вирватися, а дідусь лише мовчав.

У цей час мати дівчинки хотіла зайти до кімнати, аби забрати доньку. Кімната була зачинена, тому жінка сильніше смикнула двері, засувка впала і вони відчинилися. Так мати й побачила, що дідусь робив зі своєю онукою.

Дівчинка вибігла з кімнати, після чого розповіла матері, що дідусь робив це з нею, починаючи орієнтовно з шести років. Тоді ж мати й викликала поліцію. Під час судового розгляду підсудний підтвердив, що торкався статевих органів дівчинки з шести років. Вона ж розповіла, що дідусь погрожував їй вбивством, якщо вона комусь розповість. Підсудний також розповідав співкамернику про скоєне, коли сидів у СІЗО.

Зрештою чоловіка визнали винним за 4 та 6 частинами статті 153 Кримінального кодексу, тобто у сексуальному насильстві (без проникнення у тіло) щодо дитини до 14 років, вчиненому повторно. Суд призначив покарання у 15 років позбавлення волі.

Крім того, зі зловмисника вирішили стягнути 500 тисяч гривень моральної шкоди на користь онуки та 30 тисяч гривень на користь її матері. Також з нього ухвалили стягнути 2,5 тисячі гривень витрат на правову допомогу.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали вам про схожу справу. Тоді йшлося про батька, який роками розбещував своїх дітей — хлопчика та дівчинку. Останню також неодноразово ґвалтував. Мало того, він змушував дітей займатися один з одним оральним сексом, а дівчинці, з її слів, давав таблетки проти вагітності та подеколи змушував пити алкоголь перед зґвалтуванням. Більше про цю справу дізнавайтеся з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марина Годущан

    Виродок!
  • Андрей Кузнецов

    Рагуль дебiльний...

keyboard_arrow_up