15 років у в'язниці проведуть чоловіки, які до смерті закатували мешканця Славутського району

15 років у в'язниці проведуть чоловіки, які до смерті закатували мешканця Славутського району
  • Чоловіки разом випивали, а потім посварилися. Двоє чоловіків зав'язали товаришу ланцюг на шиї й відвели у ліс.
  • Там чоловіка побили і втопили у калюжі.
  • Суд призначив вбивцям по 15 років позбавлення волі.
  • Також вони мають сплатити моральну компенсацію доньці загиблого.

Випадок трапився у Славутському районі восени 2016 року. Чоловіки разом випивали. Враз один із чоловіків заявив, що товариш вкрав у його родича велосипед. Двоє накинулись на третього. Той хотів втекти, тоді товариші по чарці догнали й одягнули на шию металевий ланцюг. Потім вони змусили йти його лісом у Славуту на «очну ставку» до родича, якого, ніби-то, той обікрав. У лісі вони знущались, як тільки хотіли. Тягали за ланцюг і навіть змушували гавкати. Коли нападники побачили, що чоловік вже не може ходити, то затягнули його у калюжу. Один топив і душив, інший - бив ногами по спині. 45-річний чоловік помер на місці.

Вранці правоохоронці отримали повідомлення про те, що знайшли тіло. До місця злочину привів службовий собака. 30-річного зловмисника затримали того ж дня. Ще один втік. Його затримали пізніше.

Справу розслідували за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • викрадення людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки(частина 3 статті 146);
  • катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю та фізичного і морального страждання шляхом нанесення побоїв з метою примушення потерпілого вчинити дії що суперечать його волі, у тому числі отримати від нього визнання, покарати його за дії, у скоєнні яких він підозрюється, вчинене за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 127);
  • вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб (пункти 3, 12 частини 2 статті 115).

Як повідомили у прес-службі апеляційного суду Хмельницької області суд призначив вбивцям покарання. Їх засудили до 15 років в'язниці. Окрім терміну за ґратами, вони повинні сплатити 300 тисяч гривень моральної шкоди рідним загиблого.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up