5 мільйонів гривень нелегального прибутку: поліція викрила групу шахраїв

5 мільйонів гривень нелегального прибутку: поліція викрила групу шахраїв
Світлини зі сторінки Нацполіції Хмельниччини
  • Організував злочинців хмельничанин.

  • Шахраї ошукали пів сотні людей з різних куточків України.

Групу шахраїв, сформовану на етнічній основі, викрили працівники карного розшуку спільно зі слідчими поліції Хмельницької області та прокуратури.

Як повідомив очільник Національної поліції Ігор Клименко, зловмисники розміщували в мережі фейкові оголошення про продаж різноманітних товарів, а також пропозиції доставити з-за кордону авто за вигідними цінами. Обов’язковою умовою надання послуги була передплата. Проте ані авто, ані свої гроші замовники не отримували. Шахраї зникали зі зв'язку.

Злочинці загалом ошукали понад пів сотні мешканців Хмельницької, Київської, Одеської та Полтавської областей.

Відео дня

«Серед потерпілих від таких шахрайських дій — близько 10-ти військових та волонтерів, які хотіли придбати транспорт для фронту», — повідомив очільник Нацполіції.

Поліція Хмельницької області встановила, що злочинна група нараховує 18 учасників. Зібрав її разом 54-річний хмельничанин.

«За місцями проживання фігурантів правоохоронці вже провели 35 обшуків, під час яких вилучили десятки мобільних телефонів, понад 30 банківських карток різних банків, майже пів мільйона гривень готівкою у різній валюті та 5 преміум автомобілів», — повідомив глава Нацполіції.

За попередніми підрахунками, завдані групою збитки перевищують 5 мільйонів гривень.

Наразі трьом членам організованої злочинної групи уже повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство скоєно організованою злочинною групою) та у якості запобіжного заходу обрано тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • читач34

    Та називайте вже їх своїми іменами- це цигани, з ближніх Гречан, почували себе тут королями, бухали ,гульбанили ,врубали музику до ранку ,чути було на весь район, машини міняли кожен рік з салону, тільки от ніхто тоді не цікавився ,звідки гроші .Нарешті попалися!

keyboard_arrow_up