Заробіток на крипті: у Хмельницькому зафіксували нову шахрайську схему

Заробіток на крипті: у Хмельницькому зафіксували нову шахрайську схему
Фото ілюстративне

У 20-річного юнака виманили 45 тисяч гривень. Дізнавайтеся як це вдалося зловмисникам. 

В обласному центрі правоохоронці зафіксували нову шахрайську схему. На гачок шахраїв потрапив 20-річний хмельничанин. Зловмисники ошукали юнака на 45 тисяч гривень, продавши йому в соцмережі неіснуючий навчальний курс. По це повідомляють у поліції. 

Соціальні мережі стали одним із засобів, за допомогою яких шахраї виманюють кошти у людей. Так, нещодавно хмельничанин хотів отримати нові знання, а натомість отримав чималенькі збитки.

Юнак вирішив опанувати навички заробітку на обігу криптовалюти. У соцмережах йому на очі потрапило оголошення, в якому всім бажаючим пропонували придбати спеціальний навчальний курс. 

Відео дня

Хлопець довгий час спілкувався у соцмережах з начебто засновником курсу. А тоді через банківський додаток на мобільному перерахував невідомому на електронний гаманець 45 тисяч гривень за навчання. Та жодних навчальних матеріалів йому так ніхто й не надіслав.

За даним фактом поліція вже відкрила кримінальне провадження. Наразі ведеться розслідування.

Як не потрапити на гачок аферистів

Поліцейські вкотре закликають громадян бути пильними і ретельно перевіряти інформацію перед тим, як перераховувати кошти чи надавати незнайомцям персональну інформацію:

Проводячи транзакції в мережі, варто пам’ятати про безпеку та конфіденційність даних. Для цього слід дотримуватися базових рекомендацій, аби не потрапити на гачок інтернет-аферистів.

Як захистити свій банківський рахунок:

Які дані про банківську картку не можна повідомляти:

У поліції радять використовувати окрему картку для платежів в інтернеті та встановити на неї ліміт. 

Якщо ж ви постраждали від інтернет-шахрайства, в поліції радять повідомити про це за номером 0 800 505 170 або ж зателефонувати на 102. 

Опитування

Признавайтесь, потрапляли коли-небудь на гачок шахраїв?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Ну лошара...

keyboard_arrow_up