Був п’яним і ніде не працює: що відомо про підозрюваного в трощенні меморіалу героям Небесної сотні

Був п’яним і ніде не працює: що відомо про підозрюваного в трощенні меморіалу героям Небесної сотні
Прокурор (ліворуч), слідчий (по середині) та підозрюваний (праворуч)
  • Хмельницький суд обрав міру запобіжного заходу для 20-річного хлопця.
  • Він не зможе виїхати з міста, але вільно ходитиме вулицями.
  • На засіданні розповіли деякі факти про підозрюваного.
  • Чи визнає він свою вину?

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід хмельничанину Роману Балюку, якого підозрюють у розбитті меморіалу героїв Небесної сотні на майдані Незалежності. Нагадаємо, що стелу меморіалу пошкодили у ніч на 8 грудня. Хлопця спіймали за кілька днів, 13 грудня. Правоохоронці встановили, що юнак був п’яним.

Суддя Інна Порозова

Засідання стосовно обрання міри запобіжного заходу відбулося сьогодні, 17 грудня. Пройшло воно в приміщенні міськрайонного суду на Пилипчука, 1. Перед початком засідання обвинувачений відмовився від адвоката і вирішив, що поки представлятиме себе самостійно. Хлопець під час засідання поводив себе спокійно й не нервував. Попросив лише, щоб його обличчя не показували.

На засіданні суддя Інна Порозова зачитала коротку інформацію про підозрюваного. Повідомила, що 20-річний уродженець Хмельницького Роман Балюк ніде не працює і ніде не навчається. Також сказала, що він не є одруженим. Крім того, суддя зазначила, що раніше підозрюваний до кримінальної відповідальності не притягався. Під час засідання Роман Балюк визнав свою провину та сказав, що має понести відповідальність за скоєне.

Відео дня

Суд постановив застосувати до обвинуваченого особисте зобов’язання до 9 лютого 2019 року. Це означає, що чоловік не зможе виїжджати за межі міста, а також повинен буде приходити до слідчого, прокурора та судді за вимогою.

Якщо суд визнає його вину, то він може понести одне із наступних покарань:

  • штраф у розмірі від 8500 до 17000 тисяч гривень

  • арешт на строк до 6 місяців

  • обмеження волі на строк до 5 років,

які передбачені частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу («Хуліганство»).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Вітьок

    А я так зрозумів Сіма ...уйло
  • Галкін Олександр

    20 років не працює і не вчиться.  А що ж він робить?  А до війська,  чому не забрали?

    Сіма reply Галкін Олександр

    А тебе чому не забрали?
  • ник

    пусть за свой счет восстановит все,как минимум
  • Галина Кухар

    Відправити в ато

    Мастер Автополив reply Галина Кухар

    Дурепа, АТО это честь для украинского воина. Совсем кастрюля на глаза наползла? Люди туда добровольно ехали и едут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up