Через вибух котла на Хмельниччині загинули люди: як покарали директорку підприємства

Через вибух котла на Хмельниччині загинули люди: як покарали директорку підприємства
Фото ілюстративне

Трагедія трапилася в 2015-му в Старокостянтинові.

Трьома роками ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, покарав Старокостянтинівський районний суд директорку ТОВ «АГРО-ЛІГА 2011».

Нагадаємо, в ніч на 17 березня 2015-го у Старокостянтинові на підприємстві, що виробляло гречану крупу, вибухнув паровий котел. Під завалами котельні загинуло двоє працівників.

Як встановив суд, директорка ТОВ «АГРО-ЛІГА 2011» попри вимоги законодавства України не створила на підприємстві службу охорони праці, не забезпечила проведення відповідних інструктажів, навчання, оцінку знань, медогляду працівників і, не отримавши дозволи органів Держгірпромнагляду на роботи зі збереження і переробки зерна та експлуатацію електроустановок вище 1000 Вт, запустила виробничі потужності, при цьому допустила експлуатацію неперевіреного і технічно несправного обладнання парового котла – унаслідок цього загинули робітник та оператор котельні.

Відео дня

Обвинувачена та її захисник подали апеляційні скарги на вирок місцевого суду й обоє просили його скасувати, а провадження у справі закрити.

Колишня очільниця підприємства, а нині – пенсіонерка, наполягає, що підприємство працювало законно і хоч перевірка дійсно виявила недоліки, однак такі, що несуть тимчасовий характер, не є грубими і не можуть призвести до будь-яких тяжких наслідків.

За допущені порушення правил безпеки вона понесла адміністративне стягнення ще у 2015-му.

Каже, досі так і не встановлено конкретні причини вибуху котла та які були дії працівників при його обслуговуванні. Вважає, що оператор котельні сам не подбав про власну безпеку й оточення, перебував на робочому місці в стані сильного алкогольного сп’яніння, а іншого робітника вона взагалі до експлуатації котла не допускала.

Колегія суддів Хмельницького АС усі аргументи сторони захисту відхилила, а вирок Старокостянтинівського районного суду залишила без змін.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Мар'яна Борисюк

    А брата нам хто поверне! ? Вона вже відбула і забула
  • Андрей Гришнюк

    Зашибісь суди працюють!...
  • Maksim Maksimovich Marcus

    Тепер гречка буде по 150грн ???

    Roman Sv reply Maksim Maksimovich Marcus

    Кнец Сергей в 2015р...

    Кнец Сергей reply Maksim Maksimovich Marcus

    Maksim Maksimovich Marcus тепер нестало двох класних працівників і людей..
  • Инна Скрипчук

    Нащо виставляти то що було 7 років назад - мало горя зараз ?

    Інна Вовчук reply Инна Скрипчук

    Инна Скрипчук якщо не можете нічого розумного написати краще мовчіть, виглядати будете розумнішою. Так, все сталося 7 років тому але вина всі ці роки уникала покарання і прикривалася своїм віком і станом здоров'я, а сім'ям загиблих від того не легше. Моїй дитині батька ніхто не поверне. Зараз також горя вистачає але це не означає, що чиєсь більше і важливіше

    Елена Кинда reply Инна Скрипчук

    Инна Скрипчук ні

    Инна Скрипчук reply Инна Скрипчук

    Елена КиндаЕлена Кинда а ви забули ?

    Елена Кинда reply Инна Скрипчук

    Инна Скрипчук добре ,що нагадали, там загинув мій брат

keyboard_arrow_up