Суд зобов’язав батька, що впродовж року купив три іномарки, платити аліменти

Суд зобов’язав батька, що впродовж року купив три іномарки, платити аліменти
Фото ілюстративне
  • Колишня дружина подала позов.

  • Мовляв, батько спільної дитини має щомісяця по 3,5 тисячі євро, а на сина грошей не дає. 

  • Той заявив, що він безробітний, тож більше 2 тисяч гривень не хоче платити. 

 У Кам’янці-Подільському мешканка району звернулась до суду. Вона подала позов про стягнення аліментів з колишнього чоловіка, повідомляє апеляційний суд. 

10 тисяч гривень аліментів

Жінка пояснила, що вони з чоловіком розлучені та разом не живуть. Але від шлюбу мають сина. При розлученні чоловік обіцяв надавати допомогу на утримання дитини. Проте, згодом змінив своє рішення, заявивши, що лише купуватиме йому при потребі речі, а грошей не даватиме. 

Колишня дружина переконує: він має змогу платити аліменти на утримання сина в розмірі 10 000 гривень щомісячно. Каже, батько хлопчика працює закордоном і кожного місяця отримує зарплату в розмірі 3 500 євро.

Відео дня

Колишній подав апеляцію

Місцевий суд задовольнив позов частково. Присудив стягнути з батька 5 000 гривень щомісячно, з подальшою індексацією до повноліття хлопчика. В рішенні вказано, що той офіційно не працевлаштований, фізично здоровий. Тож  батьки в рівних частинах повинні нести витрати на утримання та виховання дітей, «забезпечити рівень життя дітей, необхідний для їх гармонійного розвитку, а не лише мінімальні потреби дітей в їжі і одязі».

З таким рішенням чоловік не погодився. Він просив апеляційний суд його скасувати й ухвалити нове — стягнути з нього аліменти у розмірі 2 000 гривень. Аргументував тим, що він безробітний, а колишня не довела, що витрачає на дитину стільки ж, скільки суд стягнув з нього.

Купив за рік 3 іномарки

Хмельницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу чоловіка. Рішення суду про стягнення з аліментів на утримання сина в розмірі 5 000 гривень залишив без змін. 

Все тому, що відповідач хоч і офіційно безробітний, однак з 2020 року неодноразово перетинав кордон України й за рік ввіз три автомобілі, які за ним зареєстровані:

— Як вбачається з матеріалів справи, відповідач є здоровою особою працездатного віку, інших осіб, крім сина на утриманні не має. Будучи офіційно не працевлаштованим, впродовж одного календарного року придбав три автомобілі, що очевидно перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи та свідчить про фінансову спроможність сплачувати на користь позивача аліменти у визначеному судом розмірі, – підсумував апеляційний суд.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лилия Зайцева

    В жинки ще ти запроси але  козёл в час вийни барижите на машинах це заслуговуе на великий срок
  • Andrii Shkurupii

    Чому хлопчину виховує матір а не батько незрозуміло..
  • Олексій Джура

    Да немає нормальної судової системи  тим більш у Хмельницькому та області ,одні договори та хабарники

keyboard_arrow_up