Судили чоловіка, який дав 16-річному бойову гранату

Судили чоловіка, який дав 16-річному бойову гранату
  • Він знайшов пристрій на кар’єрі. 

  • Забрав додому і тримав у спальні. 

  • А тоді подарував 16-річному товаришу. 

На початку серпня минулого року на глиняних кар’єрах між селом Залісся та селищем Понінка Шепетівського району чоловік збирав металобрухт. Там він знайшов на землі корпус гранати РГД-5 та уніфікований запал ручної гранати типу УЗРГМ-2. Вони були замотані в сміттєвий пакет. Хто залишив на кар’єрі вибухонебезпечні речовини — невідомо. Але чоловік забрав знахідку додому та зберігав їх у шухляді столу в спальні.

В кінці вересня він зустрів свого 16-річного знайомого. Той попросив подарувати йому корпус гранати та запал. У судовому вироку йдеться, що ці речі при поєднані утворюють бойову ручну наступальну осколкову гранату РГД-5, придатну до вибуху.

Та в жовтні у Понінці місцевий шериф під час патрулювання помітив підлітка, бо поводився досить дивно. Побачивши поліцейську автівку, хлопець запанікував і почав тікати. 

Відео дня

Поліцейський наздогнав юнака і виявилось, що той носить бойову гранату. Юнак розповів, що боєприпас дав 28-річний знайомий. Так чоловіку оголосили підозру у кримінальному правопорушенні за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

У грудні минулого року він уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Суд визнав його винним та призначив 4 роки позбавлення волі. Але його можуть звільнити від призначеного покарання, якщо він протягом року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Також чоловік має сплатити 5 736 гривень за проведення вибухотехнічної експертизи.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Раиса

    Щасливчик

keyboard_arrow_up