У мешканця Кам’янеччини знайшли бойову гранату

У мешканця Кам’янеччини знайшли бойову гранату
Фото ілюстративне
  • Небезпечну знахідку виявив у 32-річного чоловіка поліцейський. 

У Гуківській громаді Кам’янець-Подільського району виявили бойову гранату. Це трапилось у суботу, 6 січня. Під час патрулювання офіцер громади помітив чоловіка, що підозріло себе поводив. 

Він зупинив його та став проводити поверхневий огляд. Під час нього у 32-річного жителя знайшов предмет, ззовні схожий на бойову гранату, повідомляють у поліції.

Фото зі сторінки "Поліцейські офіцери громад в Хмельницькій області". Обличчя закрито правоохоронцями згідно із вимогами чинного законодавства.

Правоохоронець викликав на місце слідчо-оперативну групу. Вона вилучила та направила предмет на експертизу. Відомості про небезпечну знахідку внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Відео дня

Згідно санкції статті носіння бойових припасів карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Додамо, що це не перший подібний випадок на Хмельниччині. Ми розповідали, що у Понінці чоловік дав 16-річному підлітку бойову гранату «РГД-5». Торік у дворі на Львівському шосе стався вибух. Правоохоронці встановили, що його спричинила граната “Ф-1”В результаті, було пошкоджено два автомобілі: “ВАЗ 2107” та “Volkswagen Passat”. А також вікна на 1-3 поверхах будинку. У листопаді по вулиці Гонгадзе затримали 34-річного хмельничанина, який розгулював з гранатою РГО. У вересні у Війтовецькій громаді затримали правопорушника з боєприпасами - бойовою гранатою РГД-5 та патронами 7,62 калібру. І це даеко не всі випадки за останні 2 роки. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up