Чоловік дав підлітку бойову гранату у Шепетівському районі

Чоловік дав підлітку бойову гранату у Шепетівському районі
Фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • 28-річному зловмиснику може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Інцидент стався в жовтні цього року у селищі Понінка Шепетівського району. Місцевий шериф під час патрулювання помітив підлітка, який поводився досить дивно. Побачивши поліцейську автівку, хлопець запанікував і почав тікати, розповідають у поліції. 

Поліцейський наздогнав 16-річного юнака та поспілкувався з ним. З’ясувалось, що при собі хлопець має гранату «РГД-5». Згодом експертиза підтвердила, що граната є бойовою. Копи дізнались, що боєприпас підліткові дав 28-річний місцевий житель.

Його розшукали і оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне придбання, носіння, зберігання та збут бойових припасів, без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Де саме той взяв гранату в поліції не зазначають. 

Відео дня

За незаконне поводження з боєприпасами 28-річному зловмиснику може загрожувати від 3 до 7 років в'язниці. Нині триває слідство.

Нагадаємо, 24 січня цього року у дворі на Львівському шосе стався вибух. Правоохоронці встановили, що його спричинила граната “Ф-1”. В результаті, було пошкоджено два автомобілі: “ВАЗ 2107” та “Volkswagen Passat”. А також вікна на 1-3 поверхах будинку. 

Поліцейські з’ясували, що до подій причетний 28-річний чоловік. Раніше він проходив службу в ЗСУ. Йому дали 4 роки ув’язнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up