«Чорні лісоруби» на Хмельниччині побили охоронців та тікали від поліції

«Чорні лісоруби» на Хмельниччині побили охоронців та тікали від поліції
Фото ілюстративне
  • Двоє братів вирубали 24 дуби із посадки «Укрзалізниці».
  • Вони заплатять 380 тисяч і сядуть до в'язниці.

Двоє братів приїхали на «УРАЛі» вночі приїхали до лісових насадженнях залізниці на перегоні Кривин-Могиляни у Славутському районі. Вони вирубали 24 дуби і намагалися вивезти їх. Коли вантажили дерева, їх помітила воєнізована охорона. Але братам вдалося втекти. Один побив охоронців та побіг до лісу. Інший поїхав на авто, на якому вже було близько 4 метрів кубічних деревини.

До переслідування автомобіля доєдналася поліція. При спробі затримати водія той почав чинити опір, кілька разів ударивши офіцера. Але братів все ж затримали. Це було 23 січня 2020 року. Їхню справу вже розглянули в суді.

Обом дали по 5 років позбавлення волі. Також вони мають сплатити на користь «Укрзалізниці» 380 776 гривень.

Відео дня

Додамо, що прокурор просив більше покарання для братів. Він просив визнати братів винними у незаконній порубці дерев за епізодом 2017 року, за яким місцевий суд їх виправдав, та посилити обом покарання до 6 з половиною та 7 років ув’язнення, а також конфіскувати «УРАЛ», як знаряддя злочину.

В апеляційному суді врахували, що обвинувачені раніше не судимі, мають родини, один з братів утримує неповнолітню дитину, позитивно характеризуються, за даними досудової доповіді Центру пробації, не становлять високої небезпеки для суспільства. 

Як повідомляє Хмельницький апеляційний суд, було вирішено визнати автомобіль знаряддям злочину та конфіскувати його. Про це йдеться на сторінці.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрей Кузнецов

    Орки рагуляки...

keyboard_arrow_up