Депутат зі “Свободи” приховав 1,5 мільйона. Його оштрафували

Депутат зі “Свободи” приховав 1,5 мільйона. Його оштрафували
Фото з сайту АТ "Гіпсовик"
  • Йдеться про кам’янецького депутата Володимира Постового. 

  • У декларації за 2020 рік він не вказав дані про частку корпоративних прав, рахунок у банку та напівпричіп. 

  • Суд призначив йому штраф, однак свободівець своєї вини не визнає. 

Днями Кам’янецький райсуд оштрафував одного із депутатів. Причиною стала декларація 2020 року. З'ясувалось до народний обранець вніс не всі відомості, коли заповняв документ. 

У судовому вироку йдеться, що чоловік не вказав інформацію про напівпричіп, частку корпоративних прав та банківський рахунок. Таким чином сумарно у декларації не вистачає 1,5 мільйона гривень. 

Своєї вини не визнає

Згідно закону депутати місцевих рад уповноважені всі свої доходи вносити до декларації. Та один із обранців Кам’янець-Подільської ради умисно приховав дійсну інформацію щодо отриманих доходів. Мова йде про півтора мільйона гривень. 

Відео дня

Які суми не зазначив у декларації депутат:

Під час розгляду справи депутат своєї вини не визнав. На суді він зазначив, що заповнювати декларацію йому допомагав син, бо сам мало працює з комп’ютерною технікою та не розуміється в цьому. Після того як син все заповнив, обвинувачений не перевіряв чи внесені усі відомості. 

А коли помітив, що внесено не все, то виправити до 1 грудня вже не міг з технічних причин — “не дозволяла система”. Згодом, каже, додав дані. 

Однак, суд визнав його винним. Депутату призначили штраф в розмірі 51 тисячі гривень та позбавили права обіймати посади, пов`язані з виконанням функцій органів місцевого самоврядування строком на 1 рік. Наразі вирок ще не набрав законної сили, тож його можна оскаржити та подати апеляцію.

Що відомо про Володимира Постового

Депутатом, про якого йде мова, є Володимир Постовий. Уродженець Луганської області. Цьогоріч йому має виповнитися 66 років. Має дружину та сина. Він ще з 2010 року є членом політичної партії "Свобода". Нині мешкає в місті Камʼянець-Подільський. 

Володимира Постового обрали до Кам'янець-Подільської райради в листопаді 2020 року. Крім того, з даними YouControl він є головою правління Кам`янець-Подільського акціонерного товариства «Гіпсовик». Воно займається виробництвом вапна та гіпсу. Він очолює це підприємством вже понад 20 років. 

А ще є керівником науково-виробничого об’єднання “Грот”. Вони добувають інші корисні копалини та розробляють кар'єри. 

Фото з ФБ-сторінки АТ "Гіпсовик"

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Алексей Катков

    Не поділився з Тягнибоком
  • Валерій Світельський

    Семи шибениць мало, сказала б покійна матінка Катерина, мир їй.
  • Надія Манзюк

    Чи один він такий? Тим паче від Свободи. Вони там всі поприкидалися церковними мишками аби в депутатство залізти.
  • Ґном Віктор

    Штраф впаяли,аж страшно.Мабуть повіситься. Але мандат не покладе.

keyboard_arrow_up