Деталі справи вчителя ліцею №17, який продавав наркотики

Деталі справи вчителя ліцею №17, який продавав наркотики
  • Минулої осені в Хмельницькому затримали вчителя, який продавав наркотики.
  • Чоловік викладав інформатику в ліцеї №17. 
  • Що про нього відомо і чим закінчилася кримінальна справа?

У вересні минулого року правоохоронці затримали за продажем наркотиків вчителя хмельницького навчального закладу. Згортки із психотропними й наркотичними речовинами знайшли також у чоловіка вдома. Тоді слідчі з’ясували: він продавав наркотики систематично. Навіть робив це під час робочого дня у ліцеї. 

Так, минулої осені було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Тоді вчителю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Вчитель мав дисциплінарне стягнення за неналежне виконання службових обов’язків

Вчителя, який продавав наркотики, звати Владислав Дворецький. Такі дані є на сайті Хмельницького міськрайонного суду. 

Відео дня

На момент затримання чоловіку було 38 років. Він працював вчителем інформатики у ліцеї №17. Раніше Владислав Дворецький не був судимий. Чоловік розлучений. На утриманні має неповнолітню дитину. На обліках у психіатра та нарколога він не перебував. Про все це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Директор хмельницького ліцею Вадим Пірог розповідав журналістам Суспільного, що підозрілого у поведінці вчителя інформатики ніхто й ніколи не помічав. 

Як йдеться у реєстрі судових рішень, у 2020 році вчитель мав дисциплінарне стягнення за неналежне виконання службових обов’язків. Згодом усі допущені помилки він виправив і зауважень не мав. Саме тому дисциплінарне стягнення було достроково зняте. 

Суд встановив, що інформатик продавав наркотики із липня 2021 року. Передавав заборонені речовини він “з рук в руки”. Правоохоронці з’ясували: збутом наркотиків інформатик займався на Проскурівській та Шевченка. Серед “товару” вчителя були такі заборонені законом речовини, як канабіс, екстракт канабісу, амфетамін і особливо небезпечна психотропна речовина PVP. Усе це вчитель зберігав у себе вдома. 

При обшуку його оселі правоохоронці виявили згортки фольги й паперу із наркотиками фрагмент ПЕТ-пляшки із фрагментом фольги у горловині, а також пакети із нашаруваннями на поверхнях речовини білого кольору, яка містить у своєму складі психотропну речовину - амфетамін. Все це було вилучено. 

Чим закінчилася справа?

Під час розгляду справи в суді вчитель з інформатики Владислав Дворецький покаявся й підтвердив обставини скоєння злочинів. Це було враховано при винесенні вироку. “Працездатний, комунікабельний, тактовний, вміло будує стосунки з працівниками закладу та учнями, не конфліктний,” - йдеться в реєстрі.     

Вирок вчителю з інформатики було винесено 9 серпня. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки та 6 місяців. Крім того, на користь держави з нього стягнули 9 267,48 гривні.  

Нагадаємо, у лютому правоохоронці затримали на хабарі доцентку Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Більше про викладачку і про вирок дізнавайтеся тут. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Емма Сторожук._.

    То був мій інформатик, нашому класу він дуже подобавсями не замічали нічого такого але потім все стало на свої місця, зараз я там і навчаюсь і рада що його там нема
  • Антон Подгорнуй

    В ліцеї √ 17 продавали шмаль............Шмітд, Ася, Катерина Дмитрівна...Людмила Миколаївна що коїться в колишньому храмі науки????...   ...
  • Виталий Синчук

    Жах.
  • Маріанна Василівна

    Жах

keyboard_arrow_up