Доцентка ХУУПу взяла хабар та отримала штраф. Вирок суду

Доцентка ХУУПу взяла хабар та отримала штраф. Вирок суду
  • Уляну Олійник спіймали, коли вона отримала 4000 доларів.

  • Це була перша частина хабаря.

  • Доцентка мала забезпечити вступ до аспірантури та захист кандидатської.

1 лютого цього на вулиці Гагаріна у Хмельницькому затримали доцентку Хмельницького університету управління та права Уляну Олійник. Це сталося під час передачі їй частини хабаря — 4000 доларів США. Тепер же Уляна Олійник отримала вирок. Розповідаємо про всі подробиці цієї справи.

Коли почалася ця історія, Уляна Олійник була завідувачем відділу аспірантури та докторантури й доцентом кафедри теорії держави і права ХУУП. Судимості раніше вона не мала. 15 червня 2021 року в своєму службовому кабінеті Уляна Олійник зустрілася з громадянином (детальнішої інформації щодо нього немає). Між ними відбулася розмова, під час якої йшлося про вступ чоловіка до аспірантури, подальший захист дисертації та отримання ступеня кандидата юридичних наук.

Уляна Олійник пояснила, що все це просто так не відбудеться — чоловік має заплатити 12 000 доларів info. Він на все це погодився, але, як з’ясувалося згодом, також повідомив правоохоронців.

Відео дня

27 серпня 2021 року, коли чоловік склав вступний іспит до аспірантури, Уляна Олійник повідомила йому, що він має заплатити 1500 гривень за те, аби цей іспит був успішним. 31 серпня чоловік заплатив гроші.

15 січня 2022 року Уляна Олійник зателефонувала чоловіку та сказала, що той має заплатити 4000 доларів info, тобто першу частину від обумовленої суми хабаря. 1 лютого вони зустрілися в авто на вулиці Гагаріна біля філармонії. Там доцентка отримала гроші та вийшла з авто. Після цього її затримали правоохоронці.

До слова, ректор ХУУП Олег Омельчук у розмові з журналісткою vsim.ua сказав, що станом на момент затримання Уляна Олійник не виконувала службові обов’язки протягом чотирьох місяців, оскільки була на лікарняному.

Відтоді тривало слідство, яке закінчилося тим, що з доценткою уклали угоду про визнання винуватості. Жінка визнала, що порушила закон, також вона сприяла слідству та не мала обтяжувальних обставин.

Відразу після затримання правоохоронці повідомили, що затриманій доцентці загрожує від 5 до 10 років ув’язнення, позбавлення права займатися певною діяльність чи займати певні посади до трьох років з конфіскацією майна. Втім, у вироку суду цього немає навіть близько. Уляна Олійник визнали винною за частиною 2 статті 369-2 info Кримінального кодексу. Вона відбулася штрафом у розмірі 51 000 гривень, також з неї стягнули витрати на суму 3604 гривні.

4000 доларів, про які згадано вище, належали СБУ, якій ці гроші й повернули. Про це йдеться у вироку, який ухвалений Хмельницьким міськрайонним судом 5 липня та опублікований у реєстрі судових рішень 11 липня.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Юрий Штокал

    Це просто жах і сміх над судовою системою в Україні!!! Ми так ніколи небудем цивільною! ДЕРЖАВОЮ!
  • Анна Мельник

    Ви в хірупі ще в Ковтун дипломну роботу не захищали, там без ₴ нічо не буде
  • Marisha

    Я Вас прошу, це Ви ще в гуманітарно-педагогічній академії не були 😅 і не знаєте деяких осіб,  особливо з кафедри зарубіжної літератури
  • Анна Мельник

    Щось замало ректор сказав! Чому не розповів як продав посаду, кого з київських професорок прикриває, як Ігоря Слободянюка зі Старкона він же заявник підсилали з провокаціями до Олійник. Не спішіть коментувати тут не все так однозначно. На слабшому просто зробили статистику.

keyboard_arrow_up