Директорка банку присвоїла більше 5 мільйонів допомоги сім’ям загиблих захисників

Директорка банку присвоїла більше 5 мільйонів допомоги сім’ям загиблих захисників
Depositphotos
  • Рідні загиблих військових отримували допомогу від держави. 

  • Але керівниця банківського відділення пропонувала їм перевести кошти у валюту та покласти на депозит. 

  • А сама привласнила ці гроші. 

У Шепетівському районі правоохоронці повідомили про підозру очільниці відділення банку. Жінка привласнила більше 5 мільйонів гривень допомоги, виплаченої членам сімей загиблих захисників. Про це повідомляють в окружній прокуратурі. 

Слідство встановило, що у 2022 – 2023 роках керуюча банківської установи ошукала мешканців Білогірської та Ямпільської територіальних громад. Вона знала, що ці люди отримують грошову допомогу від держави за загиблого військовослужбовця. 32-річна жінка пропонувала родичам Героїв вигідно обміняти гривню на іноземну валюту у відділенні, а тоді розмістити ці кошти на депозитних рахунках банку. Отримавши кошти – керівниця привласнила їх.

У такий спосіб вона незаконно заволоділа грішми сімей загиблих захисників на суму понад 5 мільйонів гривень.

Відео дня

Її викрили та повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення особою чужого майна, яке було їй ввірене та перебувало у її віданні, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

У суботу, 16 вересня, в Шепетівці відбулось перше судове засідання. Суд посадив керівницю банку на 2 місяці під варту, з можливістю внесення застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

За такий злочин жінці “світить” позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото ГУ НП у Хмельницькій області

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Андрей Владимирович

    Мабуть щіра україночка!😭😭😭
  • Валя Євсеєнко

    Розстріляти суку і крапка. Але показово, щоб іншим було неповадно!!!(
  • Наталія Томашевська

    Відправте ту наволоч окопи копати падлюка така
  • Наталія Остапчук

    Сволота!

keyboard_arrow_up