Лікарка і директорка приватної клініки підробляли документи

Лікарка і директорка приватної клініки підробляли документи
Фото ілюстративні + фото клініки "Сіліцея". Колаж vsim.ua
  • Вони звітували про надання послуг, який фактично пацієнти не отримували.
  • Так вони хотіли заволодіти бюджетними коштами.
  • Про яку клініку йдеться?

Приватні клініки мають змогу заключати договори із державою про надання медичних послуг пацієнтам. За них заклад отримую відшкодування з бюджету. Документи про таку співпрацю було підписано приватною клінікою на Хмельниччині. Згідно із матеріалами у судовому реєстрі, йдеться про клініку “Сіліцея”, що в Шепетівці.

Дані про надання медичних послуг пацієнтам згідно із раніше підписаними деклараціями вносяться до автоматизованої системи. Доступ до неї має обмежене коло осіб. Серед них лікарка та директори даної приватної клініки.

Обоє жінок, користуючись доступами, вносили до системи фіктивні дані. Так вони підробляли документи про нібито надання послуг пацієнтам. Але по факту жодної медичної допомоги ті не отримували. Таким чином жінки протягом 2022-2023 років отримували гроші з бюджету як компенсацію за надані клінікою послуги.

Відео дня

Жінок викрили правоохоронці. Як повідомляють у Хмельницькій обласній прокуратурі, їм вже оголосили про підозру та обрали запобіжний захід - домашній арешт. Додають, що директорка уже звільнилася, а лікарку відсторонено від посади.

Якщо жінок визнають винними, то їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі. Така санкція передбачена частиною 3 статті 362 Кримінального кодексу України (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї)

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Елена Мовчан-Вернидуб

    Таке роблять деякі державні заклади, обманюють та підробляють електронні медичні записи
  • Олександр

    Если довидут до суда то больше как условно не дадут. Это простого смертного могут посадить а таким условно дадут. Наш суд самый гуманный суд в мире 😏
  • Надія Новосельська

    Відкрили Америку ,знайшли козла відпущення ,а чому у Хмельницькому нікого не взяли чи наше СБУ на чолі з Малюком працює тільки по вказівці починаючи з Крупи ...депутата обл ради .

keyboard_arrow_up