“Дівчинка була вся в крові й при пам’яті”: свідки про ДТП, в якій загинула 11-річна Софія Чорнобай

“Дівчинка була вся в крові й при пам’яті”: свідки про ДТП, в якій загинула 11-річна Софія Чорнобай
  • Відбулося чергове засідання по справі ДТП, в якій загинула дівчинка, чекаючи на зелений сигнал світлофора.
  • Цього разу допитали чотирьох свідків.
  • Що вони розповіли, читайте на нашому сайті.

19 жовтня 2019 року у Хмельницькому сталася жахлива аварія на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної. Вона забрала життя 11-річної Софії Чорнобай. За п’ять хвилин до фатального зіткнення Софійка зателефонувала мамі та сказала, що йде додому. Дівчинка поверталася з прогулянки та просто чекала на зелений сигнал світлофора. Її життя обірвалося внаслідок зіткнення "Mercedes Е-220" та мотоциклу "BMW". Останнього, за даними патрульних, відкинуло просто на дівчинку, яка стояла на тротуарі.

За життя Софійки медики боролися 6 годин. Але серце дитини не витримало численних травм. Сергія Владико, який був за кермом мотоцикла, затримали. 

12 травня в Хмельницькому міськрайонному суді відбулося перше засідання по справі, де він проходить обвинуваченим. Тоді мотоциклісту зачитали обвинувальний акт. А допит свідків відклали, бо батьки загиблої дівчинки не могли стримати сліз та перебували у дуже пригніченому стані. Слухання справи продовжили 28 травня. Тоді в судовому залі допитали батьків Софійки та 5 свідків.

Відео дня

3 червня відбулося чергове засідання, у ході якого мали допитати кількох свідків аварії. Вони з’явилися. Натомість сам обвинувачений до суду не прийшов, а його захисник подав клопотання про відвід судді, яке згодом не задовольнили.

Вчора, 14 липня, в судовому залі допитали ще 4 свідків. Серед них - двоє патрульних, які прибули на місце ДТП. Під час усього слухання справи батьки 11-річної загиблої дівчинки не припиняли плакати. Адже свідки пригадували й озвучували деталі останніх годин життя їхньої доньки. 

“Дівчинка була вся в крові й при пам’яті”

Першим свідком, якого запросили до судової зали, став Ілля Подольський - працівник УПП в Хмельницькій області. Патрульний отримав виклик на службовий планшет про ДТП із потерпілими. Прибувши на місце події, працівник поліції побачив велике скупчення людей. Серед нього він помітив лежачого мотоцикліста, а згодом і 11-річну дівчинку, яка була вся в крові.

Прокурор Марія Мельничук запитала, чи пам’ятає патрульний розташування транспортних засобів після аварії. Ілля Подольський відповів: “Автомобіль знаходився передом до вулиці Прибузької. Тобто трішки повернутий у бік Водопровідної. Він знаходився на своїй смузі руху, а третя частина автівки була на зустрічній”. 

Щодо мотоцикла свідок повідомив, що був здійснений візуальний огляд цього транспортного засобу. А також встановлено, що він знаходиться у розшуку в базі даних Інтерполу. 

Згодом суддя Світлана Данькова запитала в свідка про його суб’єктивну думку, як працівника поліції, про цю ДТП.

Крім того, патрульний повідомив, що опитував очевидців події. Ті зазначили: чули, як мотоцикліст газував і згодом звук різкого удару.

Другий свідок переказав слова водія "Mercedes", який втік за кордон

Наступним до судової зали зайшов свідок Вадим Сидорчук. Він є працівником патрульної поліції. У той день чоловік приїхав на місце ДТП за викликом. Свідок розповів про розташування транспортних засобів після аварії, а також про слова водія "Mercedes", який наразі перебуває у розшуку. Нагадаємо, чоловік є громадянином Туреччини. Відомо, що він втік за кордон. 

Прокурор Марія Мельничук запитала в патрульного про розташування обидвох транспортних засобів після ДТП. 

Так само як і попередній свідок, Вадим Сидорчук повідомив, що мотоцикл знаходиться у розшуку в базі даних Інтерпол. Мовляв, це перевірили його колеги, про що звітували перед начальством. Згадує патрульний і слова очевидців події.

Третій свідок бачив, як мотоцикліст “відлетів” до зупинки

Євген Гапонов став свідком події випадково. Чоловік їхав на своєму автомобілі в бік Старокостянтинівського шосе. Розповідає, як почув рев мотоцикла. Тоді озирнувся, щоб подивитися, звідки він лунає. Так і побачив, як мотоцикліст “відлетів” до зупинки. Згодом чоловік припаркував своє авто і рушив на місце події. Побачене змусило його викликати “швидку”.

Якою була дорожня обстановка під час руху його авто, запитала у свідка прокурор Марія Мельничук. Євген Гапонов відповів, що "Mercedes" їхав у лівій смузі руху і збирався повернути вліво. Свідок каже, що згодом розташування транспортних засобів було таким: авто знаходилося за пішохідним переходом, мотоцикл лежав на тротуарі, а його водій поблизу зупинки.

“Мотоцикліст перемикав передачу, щоб пришвидшитися”

Пенсіонер Олексій Кухтін став наступним свідком, якого запросили до судової зали. Хоч і моменту зіткнення чоловік не бачив, проте помітив, як рухався мотоцикл, що згодом став учасником аварії. Все це, за його словами, зафіксував автомобільний відеореєстратор. 

Пенсіонер розповідає, як їхав в протилежний бік від місця дорожньо-транспортної пригоди. Тож помітив її, коли повертався назад. Тоді чоловік влаштував власне розслідування. Він оглянув стан транспортних засобів після аварії і зробив висновки: це результат великої швидкості. 

Прокурор Марія Мельничук запитала в свідка, якою, на його думку, була швидкість мотоцикліста. Пенсіонер відповів: за його припущенням, там була сотня. Згодом до Олексія Кухтіна із запитанням звернувся адвокат мотоцикліста. “Під час допиту на досудовому слідстві ви давали інші покази”, - каже він. Далі стороною захисту обвинуваченого був процитований протокол досудового розслідування.

Із протоколом ознайомилася і суддя по справі Світлана Данькова. І попросила свідка повторно повідомити, якою була швидкість мотоцикліста. 

“Я думаю, що більше 60”, - відповів свідок.

Після показів усіх свідків, які з’явилися до судової зали, суддя звернулася до обвинуваченого. “Можливо, у вас будуть запитання чи заперечення на ті чи інші покази свідків?” 

До слова, це не останні свідки, які мають надати свідчення в залі суду. Таких є ще троє. Один з них є мешканцем іншої області, тож допитувати його будуть в режимі відеоконференції.

Окрім того, прокурор Марія Мельничук подала клопотання продовжити запобіжний захід обвинуваченому у вигляді домашнього арешту. Суд його задовольнив. Тож Сергію Владико продовжили строк тримання під вартою до 10 вересня із певними обмеженнями. Серед них: прибувати до прокурора суду за першою вимогою, здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд в Україну. А також не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований, без дозволу прокурора чи суду.

Наступне судове засідання відбудеться 18 серпня. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Наталя Морозюк

    +++++
  • Мілана Кругляк

    Чи знає хто, яку моральну шкоду висуває сім'я потерпілих за скоєне?

    Ярослав Мазур reply Мілана Кругляк

    Мілана Кругляк а що, так цікавить моральна шкода? Дитини не повернеш!
  • Один втік інший під ковпаком тому на мот і вішають все( ті моти теж іноді більше ревуть ніж їдуть але ж всі чули гуркіт!(
  • Kostya Jazz

    Якщо мотоцикліст немав заперечень, скоріш за все, перевищував швидкість. Якщо водій мерса, не оцінивши дорожньої обстановки почав поворот вліво, через зустрічніу смугу - теж винен в ДТП. Питання, чи оголошено його в розшук через інтерпол. А те, що акцентують, що мотик крадений, це інша справа, і не зрозуміло, навіщо це тулять до цієї справи.

    Viktoria Luchik reply Kostya Jazz

    Kostya Jazz мерседес встигнув би здiйснити маневр, якщо б мотоциклiст не перевищив швидкостi, це населений пункт, тим бiльше.... Винен мотоциклiст 100%....

    Furmanchuk Vasyl reply Kostya Jazz

    Kostya Jazz турки його все рівно не видадуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up