Допомогла знайомому виїхати за кордон: судили жінку з Хмельниччини

Допомогла знайомому виїхати за кордон: судили жінку з Хмельниччини
  • Вона змінила свідоцтво про народження сина, аби допомогти знайомому виїхати за кордон.

  • Що вирішив суд?

На Хмельниччині судили жінку за сприяння незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Вона змінила в свідоцтві про народження сина дані щодо його батька, аби допомогти знайомому виїхати за кордон.

Відповідно до вироку суду від 21 лютого, жінка має малолітню дитину, у свідоцтві про народження якої немає відомостей про батька, оскільки при народженні дитини будь-яких підтверджуючих документів мати не надавала.

Її знайомий є батьком двох малолітніх дітей, з якими спільно проживає, але не мав законних підстав для перетину державного кордону України в умовах воєнного стану.

Відео дня

У травні 2022 року він звернувся до обвинуваченої та попросив допомогти у незаконному виїзді за кордон. Чоловік запропонував вписати його батьком у свідоцтві про народження її сина, а пізніше всиновити. Це б створило для нього законні підстави для виїзду за межі України.

24 травня 2022 року жінка звернулись до Шепетівського відділу ДРАЦС із заявою про визнання батьківства та зміну прізвища та по батькові її дитини.  Їй виготовили нове свідоцтво.

2 червня 2022 чоловік спільно із своєю дружиною та малолітніми синами у пункті пропуску «Шегині» Львівської області перетнули державний кордон України. Прикордонникам він пред`явив три свідоцтва про народження дітей, в яких він зазначений батьком.

Обвинувачена визнала свою провину. Її судили за ч. 1 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Суд призначив “переправщиці” покарання у вигляді року іспитового терміну.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач81

    Добре, що у депутатів і чиновників таких проблем немає при перетині кордону. І вони мають час думати за Україну.

keyboard_arrow_up