Двоє кам’янчан кинули «Коктейль Молотова» на підприємство, яке пограбували

Двоє кам’янчан кинули «Коктейль Молотова» на підприємство, яке пограбували
  • Чоловіки зв’язали охоронця та розграбували сейф. 

  • Вони винесли з нього 73 тисячі гривень, а щоб приховати сліди кинули на територію «Коктейль Молотова». 

  • Також погрожували іншому підприємцю, підпалили його магазин та авто, вимагали півмільйона. 

У Кам’янець-Подільському районі двоє чоловіків пограбували місцеве підприємство. Це трапилось 6 років тому. Однак, судили їх лише недавно. 

Обоє — мешканці села Міцівці Дунаєвецької громади. Вони змовились викрасти гроші із фермерського господарства «Євроінвест». Одягнувши на обличчя маски, на руки — рукавиці, близько другої години ночі 17 червня 2017 зловмисники проникли на територію підприємства.  

Вони напали на охоронця, вдарили його по голові, зв’язали, заклеїли рот скотчем та наказали лежати не рухаючись, погрожуючи вбивством. Самі ж пішли до офісу, ломом відкрили металевий сейф та забрали звідти 73 тисячі гривень. 

Відео дня

Після цього, аби приховати сліди злочину, один із них підпалив та кинув до приміщення «Коктейль Молотова». Опісля обоє втекли, а гроші розділили порівну. Про це йдеться в судовому вироку.

Згодом стало відомо, що ці двоє кілька разів телефонували іншому місцевому підприємцю та безпідставно вимагали у нього 400 тисяч гривень. Казали, що як заплатить, то вони не перешкоджатимуть його бізнесу. Згодом їх «апетити зросли» до пів мільйона гривень.

Спочатку вимоги супроводжувались погрозами фізичною розправою та пошкодженням майна. Та згодом залякування переросло у серію підпалів продуктового магазину потерпілого та його автомобіля «Volkswagen Transporter-4». Вони кидали в коридор магазину та на машину також «Коктейлі Молотова». 

Так, під час першого підпалу у магазині згоріли та пошкодилися продукти харчування і продовольчі товари, побутові прилади та й частково саме приміщення. В автівці, внаслідок загоряння, пошкодили передній відсік. Згодом вони вдруге підпалили той же магазин. Цим завдали шкоди чоловіку на понад 400 тисяч гривень.

Правхоронці їх затримали. А нещодавно відбувся суд. Обох чоловіків визнали винними у розбої, вимаганні, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, а також в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу, що завдало майнової шкоди у великих розмірах (ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 194 КК України).

Одного з них засудили до 8 років 11 місяців позбавлення волі, іншого – до 8 років 6 місяців ув’язнення. Усе майно засуджених, окрім житла, підлягає конфіскації.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up