Двох браконьєрів із Полонного оштрафували на 193 тисячі за ловлю сітками

Двох браконьєрів із Полонного оштрафували на 193 тисячі за ловлю сітками
Фото ілюстративне
  • Двоє молодиків сітками виловили більше 21 кілограма карасів. 

  • Вони сплатили штраф за це, а от збитки, завдані навколишньому середовищу — ні. 

В Хмельницькій області спіймали та оштрафували двох рибалок. Ще в грудні 2021 року вони на річці Хомора у Шепетівському районі незаконно сітками виловили 21,5 кг карасів. Рік тому суд визнав їх винними у грубому порушенні правил рибальства та оштрафував.

Штраф правопорушники сплатили, а от збитки, завдані навколишньому середовищу – ні. Тож прокурор подав позов і просив суд стягнути ці кошти з обох солідарно. На суді вказали, що постанови щодо молодиків набрали законної сили й викладені у них обставини не потребують доказу.

В обласному управлінні Держагентства меліорації та рибного господарства порахували, що розмір заподіяної шкоди водним біоресурсам від незаконного вилову риби становить рівно 192 882 гривень. Рибалки не відшкодували збитки добровільно.

Відео дня

— Виходячи з аналізу норм закону та встановлених судом обставин – ухилення відповідачів від обов’язку відшкодувати майнову шкоду, завдану їхніми неправомірними діями, суд вважає, що така підлягає стягненню в повному обсязі з особи, яка її завдала, – йдеться у рішенні суду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up