Гамалій не визнав своєї вини на суді. Подробиці скандальної справи

Гамалій не визнав своєї вини на суді. Подробиці скандальної справи
Колаж vsim.ua
  • Колишнього голову Хмельницької ОВА визнали невинним, а справу закрили. 

  • Патрульні неправильно склали протокол. Розповідаємо всі подробиці засідання. 

Нещодавно відбулося заключне судове засідання над екс керівником Хмельницької обласної військової адміністрації Сергієм Гамалієм. Його звинувачували у нетверезому керуванні авто. Але Гамалія визнали невинним. У суді вказали, що патрульні неправильно склали адмінматеріали. Розповідаємо подробиці судового засідання. 

Був з батьком на лікуванні

Нагадаємо, екс очільника ОВА зупинили 12 березня під час комендантської години в Чернівцях. У судовій постанові йдеться, що він був за кермом “Toyota C-HR HIBRI”. Відповідно до протоколу патрульних у Гамалія були явні ознаки алкогольного сп`яніння — запах алкоголю з порожнини рота, поведінка, що не відповідає обстановці, різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя. Від проходження медичного огляду на стан сп`яніння він відмовився. Тоді ж Гамалія відсторонили від керування авто та склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

На останньому судовому засіданні 29 червня Гамалій свою вину не визнав. Він розказав, що 12 березня він мав бути з батьком, який на той час потребував лікування у Чернівцях. До міста він приїхав із своїм водієм, але потім відпустив того, бо залишався на ночівлю. 

Відео дня

Терміновий виїзд до Хмельницького

Але вже пізно увечері 11 березня Гамалію зателефонували та повідомили, що через черговий ракетний обстріл Хмельницької області зранку 13 березня Гамалій має бути на терміновому засіданні ради оборони регіону і повинен завчасно приїхати до Хмельницького для обговорення нагальних питань. 

Тож Гамалій вирішив терміново виїжджати. Він взяв у свого знайомого авто і поїхав. На вулиці Головна його зупинили патрульні. Причиною зупинки, за словами Гамалія, було порушення комендантської години. Він не мав реєстраційних документів на авто, тож йому винесли постанову, з якою він погодився та сплатив штраф. 

Після цього один із поліцейських повідомив тоді ще керівнику ОВА, що у нього помітили ознаки алкогольного сп`яніння та запропонував пройти огляд. Але інший працівник поліції, за словами Гамалія, при розмові із колегою повідомляла, що вона не бачить у нього будь-яких ознак сп`яніння, та її старший у званні напарник продовжував настоювати на своєму.

Він каже, що сприйняв пропозицію пройти огляд на стан сп`яніння як своєрідну провокацію і через це відмовився. Натомість погодився на огляд в медзакладі. Весь цей час Гамалію телефонував його заступник. 

Тоді ще керівник ОВА каже, повідомив копам, що йому терміново необхідно їхати до Хмельницького, на що йому запропонували підписувати відмову від проходження огляду та спокійно їхати по своїх справах. Він погодився на складання протоколу, “не в повній мірі розуміючи наслідків такої відмови”. 

Хотіли скомпрометувати Гамалія?..

Згідно висновку експертної установи Гамалій не був п’яним на момент зупинки. Він просив провадження в справі закрити через відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення.

У постанові також вказано, що патрульні, які зупинили Сергія Гамалія, неправильно склали протокол та недотримались порядку направлення водіїв на огляд на стан сп’яніння.  

Також у постанові йдеться, що командир роти надавав вказівки та вказував, щоб усі матеріали по справі Гамалія “були складені та відправлені особисто йому і ні в яку групу не відправляти, а тому з цього факту можна дійти висновку про наявність політичного забарвлення з метою компрометації екс голови Хмельницької ОВА”. 

Першотравневий суд Чернівців постановив закрити провадження проти Сергія Гамалія в зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, про скандал пов’язаний із тим вечором з ексклюзивними подробицями ми розповідали в новині Гамалій, п'янка, звільнення: ексклюзивні деталі скандалу.

Додамо, вже 15 березня Зеленський підписав указ про звільнення з посади керівника Хмельницької ОВА Сергія Гамалія. В документі йшлося, що це зробили “згідно з поданою ним (Гамалієм) заявою”.

Вже чотири місяці після звільнення Гамалія його функції досі тимчасово виконує перший заступник голови ОВА Сергій Тюрін. Нового керівника адміністрації досі не призначають. За однією із версій, процес затягується через те, що між собою не можуть домовитися різні групи із владної політсили “Слуги народу”.

Читайте також: Справу Гамалія закрили

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (95)
  • Ксюша Бойко

    Наноловку таких.
  • Nikolay Moskovchook

    Підар.
  • Максим Куртки

    А ведь когда выходили против правления януковича хотели поменять улучшить жизнь людей,чтоб жить по человечески и что,ничего не изменилось,только стало людям жить хуже,всё дорожает и никому нет дела ,пристроились и дальше грабят,воруют...
  • Олег Бродський

    Коментарі зайві!!!

keyboard_arrow_up