Екс депутата райради Хмельниччини затримали на хабарі у чверть мільйона гривень

Екс депутата райради Хмельниччини затримали на хабарі у чверть мільйона гривень
Фото Хмельницької обласної прокуратури

За ці гроші посадовець обіцяв виготовити фіктивні документи про непридатність до мобілізації та допомогти виїхати за кордон. 

Майже чверть мільйона гривень за уникнення мобілізації з подальшим виїздом за кордон — таку суму запросив колишній депутат однієї з районних рад області. Про це йдеться в повідомленні департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції

За винагороду екс посадовець пообіцяв «вплинути» на рішення посадових осіб терцентру комплектування та соціальної підтримки. Про яку саме райраду йдеться, наразі невідомо.

Відео дня

Вартість послуги становила 6 тисяч доларів США. Правоохоронці додають, що це еквівалентно майже чверті мільйона гривень. У «вартість» входило виготовлення фіктивних документів щодо непридатності до проходження військової служби в лавах Збройних Сил України. 

Зловмисника викрили "на гарячому" наприкінці листопада. Коли він одержував хабар. Вчора, 7 грудня, йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу для порушника. У разі доведення вини чоловікові загрожує до п'яти років тюрми.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Влад.и.мир Александров

    Головне шоб на свободі, бо відвалить суддям від того щастя і примудять найвищу медаль патріота, на розвиток корупції ...🤔
  • Віталій Українець

    Обох в військо !

    Головне в цій справі не вийти на саміх себе!
  • Андрей Кузнецов

    Свободiвець?
  • Тамара Олійник

    А викрили на гарячому , все зафіксовано, є відео доказ, то ще можуть і вину НЕ доказати ???  Та ще й прищемити одне місце дверима, нехай за спільників розкаже, з ким ділився, не сам же він документи виписував про непридатність до служби. Дуже гуманні в нас закони, тому і процвітає хабарництво, колоборантів вже викрили вже декілька десятків.І що ? Який вирок ?   Не займати посади рік чи три ? Та їм ті посади до лампочки, особливо старим. РОЗСТРІЛ І ВСЕ !  І не було би корупції, хабарництва, колоборантів.  Війна в країні , люди гинуть, а ці тварюки на людській крові наживаються. Знають, що суди продажні, закони слабенькі от і робиться в країні казна що ! І коли ж та справедливість буде ?Напевно тоді, коли хлопці після Перемоги ,  прийдуть до Верховної Ради.

keyboard_arrow_up